Jenneke Brunnekreeft toont haar werk

schotse hooglander en rechts Jenneke BrunnekreeftEIBERGEN – Jenneke Brunnekreeft is eigenaar van Atelier Zwierige Penseel. Met haar galerie en lesinstituut voor realistische schilderkunst doet zij mee aan het eerste Landelijk Atelierweekend. Voor zover nu bekend, is Jenneke Brunnekreeft de enige deelnemer aan dit weekend in de gemeente Berkelland. Op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 – 17.00 uur is een ieder van harte welkom in haar atelier aan de Hagensweg 3 in Eibergen. In galerie Zwierige Penseel is een mooie tentoonstelling met divers werk van de kunstenaar ingericht. Op beide dagen kan de bezoeker demonstraties zien van verschillende schildertechnieken. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Het Landelijk Atelierweekend is dit jaar een nieuw onderdeel van de Nationale Kunstweek. Dit laatst genoemde evenement is van 5 t/m 13 november, en biedt de kans om een week lang extra van beeldende kunst te genieten in ons land.

Tijdens de Nationale Kunstweek geeft Jenneke Brunnekreeft op woensdag 9 november tussen 14.00 en 17.00 uur een demonstratie portretschilderen in Atelier Zwierige Penseel in Eibergen. Beide evenementen zijn georganiseerd door Stichting Kunstweek. Het doel is de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en de bekendheid van Nederlandse beeldende kunstenaars en hun werk in het bijzonder bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. De Kunstweek begint met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar en wordt afgesloten met de internationale kunstbeurs ‘Nationale Kunstdagen’ op 12 en 13 november.

Jenneke Brunnekreeft is bijna 40 jaar professioneel schilderes en ontwikkelde reeds een sterke reputatie in de kunstwereld. Haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag combineerde ze met een opleiding tot plateelschilderes bij Royal Delft.

In haar Atelier Zwierige Penseel in Eibergen schildert ze levendige portretten, die niet alleen een fysieke gelijkenis tonen, maar ook het karakter van de persoon laten zien. De belangrijkste inspiratiebronnen voor haar realistische schilderijen zijn mensen, dieren en de natuur in al haar schoonheid.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven