Officieel startsein aanleg nieuwe N18

Starthandeling aanleg N18 te Riemolen (Gld) op 21 oktober 2016EIBERGEN/RIETMOLEN – Op vrijdagochtend 21 oktober hebben twaalf bestuurders van Rijkswaterstaat, provincies Gelderland en Overijssel, en de gemeenten, de regio’s en de waterschappen in de Achterhoek en Twente het startsein gegeven voor de aanleg van de Nieuwe Twenteroute. Dat gebeurde bij de dorps-accommodatie in Rietmolen. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd. De bestuurders benadrukten de goede samenwerking de afgelopen jaren en de impact van de aanleg van het project voor de regio. Samen hesen ze de vlag om dit belangrijke startmoment te onderstrepen. Na jaren van praten en plannen maken is Noaber18 begin september 2016 begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een 27 kilometerlange, nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. Naar verwachting gaat begin 2017 ook een aannemer starten met de verbreding van de N18 bij Varsseveld en met veiligheidsmaatregelen tussen Varsseveld en Groenlo.

De maatregelen maken de gehele N18 van Varsseveld tot Enschede een stuk veiliger voor alle weggebruikers, onder meer dankzij de aanleg van gescheiden rijbanen, oversteekplaatsen en fietstunnels. ‘Behalve veiliger kunnen Achterhoekers en Twentenaren straks sneller van A naar B. En door het omleiden van het verkeer om de bebouwde kom zal de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo toenemen,’ aldus Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

‘Daarbij zorgen we dat de nieuwe weg past in het mooie, landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. Zo maakt de Nieuwe Twenteroute de regio interessanter om in te wonen, werken en ondernemen.’ In de tweede helft van 2018 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

[maxgallery id=”85314″]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Officieel startsein aanleg nieuwe N18”

  1. Ik ben erg blij dat ze nu eindelijk beginnen met de nieuwe N18. Maar vind het wel jammer dat het geen A18 is geworden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven