Bedrijf genomineerd voor bouwprijs

Pim HondeveldGELSELAAR – Straw Blocks Systems uit Gelselaar is genomineerd voor de Bouwprijs 2017 in de categorie bouwmaterialen en systemen. Met nog twee andere bedrijven. De prijzen worden op maandag 6 februari tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw uitgereikt in vier categorieën: gebouwen, bouwmaterialen en systemen, civiele kunstwerken en talent met toekomst. Bouwen met geprofileerde stroblokken is volgens Straw Blocks Systems het antwoord op de nieuwe, circulaire economie. Straw Blocks Systems levert hiervoor de machines en het eindproduct. Hierdoor wordt duurzaam, ecologisch, flexibel, aardbevingsbestendig en betaalbaar bouwen mogelijk. De jury merkte op dat het bijzonder is te zien dat Straw Blocks het ‘geitenwollen-sokken-gevoel’ van de toepassing van stro wegneemt en een nieuwe vorm van vergroening toevoegt aan het bouwproces.

De Nederlandse Bouwprijs, die sinds 1991 elke twee jaar wordt uitgereikt, is getuige het aantal inzendingen nog altijd ongekend populair.

De jury, onder voorzitterschap van prof.dr.ir. Anke van Hal, legde de 100 inzendingen langs de meetlat van people, planet en profit (door Straw Blocks Systems vertaald met 3 x een M: mensen, milieu en MEER winst), daarnaast moesten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven