Unieke verlichtingsroute door Hupsel

IMG_3849HUPSEL – Het is dit jaar 70 jaar geleden dat voor het eerst het Hupsels Buurtfeest werd gehouden en 71 jaar na oprichting van de Hupselse buurt- en belangenvereniging. Destijds ontstaan bij het organiseren van bevrijdingsactiviteiten na de bezetting. Vanwege dit heugelijke feit zal een verlichtingsroute door Hupsel worden georganiseerd, waarbij de deelnemende inwoners hun woningen en/of bedrijven in de spotlights zetten. Hupsel is een kleine buurtschap tussen Eibergen en Groenlo. Bekend onder meer van het voormalig chauffeurscafé de Keet aan de N18, maar ook van BN’ers zoals schaatser Annie Borkinck, biljarter Hans Vultink , voetbalkeeper Jan Endeman, menner Appie Leusink en niet te vergeten het officiële weerstation. De vrees die oud voorzitter Hennie Alferink 10 jaar geleden uitsprak is nu uitgekomen. Door de aanleg van de nieuwe N18 zal Hupsel letterlijk en figuurlijk gesplitst worden. Waar je tot nu toe de Groenloseweg eenvoudig kunt oversteken om van Hupsel Oost naar Hupsel West te komen en vice versa uiteraard, zal dat in de toekomst niet meer mogelijk zijn.

Nu reeds is de enorme impact van de aanleg van de nieuwe weg op de buurtschap merkbaar en zichtbaar.  Inwoners zijn vertrokken en hun huizen zijn vrijwel allemaal gesloopt. Ook heeft er een kaalslag plaatsgevonden in de bebossing. Wat de aanleg verder voor gevolgen heeft voor de buurtschap en hun traditionele buurtfeest zal nog moeten blijken.
Toevalligerwijs vindt de aanleg van de nieuwe N18 en het organiseren van de verlichtingsroute tegelijkertijd plaats, waardoor het tevens de laatste mogelijkheid zal zijn om heel Hupsel op deze manier te verkennen.

De verlichtingsroute vindt plaats op 18 en 19 november van 20.00 uur tot 23.00 uur. Start- en eindpunt van de route is bij Manege Nijhuis en LMB van Lochem aan de Groenloseweg 35 in het centrum van Hupsel tegenover het inmiddels gesloopte chauffeurscafé de Keet. Hier is de route van ca 30 kilometer verkrijgbaar, welke is opgenomen in een boekje. In dit boekje hebben de Hupselnaren een kort stukje geschreven over onder meer hun woning.

Deelname is vrij, men hoeft zich van te voren niet aan te melden. De kosten van het boekje bedragen € 2,00 inclusief een kleine versnapering na voltooiing van de route.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Unieke verlichtingsroute door Hupsel”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven