Nieuwe exploitanten voor ‘Orangerie’

RUURLO – “Een kans die wij moesten grijpen en welke wij met onze handen en voeten hebben omarmt” Aldus Alco van Berkel, welke samen met zijn vrouw Evelyn de nieuwe exploitanten zullen worden van Oranjerie Ruurlo. In oktober 2016 zijn wij benaderd door de heer en mevrouw Melchers met de vraag of wij interesse hebben in de exploitatie van Oranjerie Ruurlo. De locatie was ons niet vreemd, vooral omdat wij er zelf zijn wezen kijken voor ons eigen huwelijksfeest. Na een aantal dagen erover na te hebben gedacht en een plan te hebben geschreven hebben wij vrijwel direct aangegeven dit heel graag te willen gaan doen. “De plannen zijn nu concreet gemaakt, de stukken worden getekend en de eerste bouwtekeningen worden gemaakt, zodat wij straks snel kunnen gaan beginnen met renoveren en verbouwen, want medio juni 2017 moeten wij toch echt open”, vertelt Evelyn.

De Oranjerie wordt de “Museumbrasserie” van Kasteel Ruurlo, waar deze zomer het tweede museum MORE van Hans Melchers in zal worden gevestigd. Tevens gaan wij ons vooral inzetten op feesten, partijen en bruiloften. Ook na de renovatie zal er namelijk weer getrouwd kunnen worden in de Oranjerie en het Kasteel. Ook op zakelijke bijeenkomsten zullen wij ons gaan toeleggen, want ook daar leent de Oranjerie zich uitstekend voor.

De komende maanden gaan wij het concept verder ontwikkelen en gaan wij op zoek naar personeel voor zowel de keuken als voor de bediening. Uiteraard kunnen werkzoekende zich bij ons melden. Op de social media’s Facebook, Twitter en Instagram houden wij iedereen op de hoogte van het proces en binnenkort zal ook alle informatie te vinden zijn op www.oranjerieruurlo.nl.

Oranjerie Ruurlo heeft ook een kleine naamswijziging ondergaan, in het verleden werd het namelijk geschreven met een ‘G’ (Orangerie). De Oranjerie wordt straks van iedereen, fietsers, wandelaars, museumbezoekers, jong en oud, iedereen is welkom. Van oudsher werd Oranjerie altijd al met een ‘J’ geschreven, om het sjieker te maken verheven sommige Adel deze met een ‘G’. Wij zijn toegankelijk en informeel en daarom weer met een “Achterhoekse” ‘J’, laat Alco ons weten.

Augustus 2014 opende Alco en Evelyn van Berkel hun 1e zaak Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven te Delden (Twente). Op de Oranjerie komt een bedrijfsleider die daar alle zaken zal gaan waarnemen. Dit alles onder toeziend oog van Alco & Evelyn, die zelf natuurlijk de aandacht zullen gaan verdelen over deze twee bedrijven.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven