Ondernemer vecht voor Have A Nice Day

EIBERGEN – Ingezonden: Beste Bestuursleden van het Openluchttheater Eibergen, Wij sturen u deze brief naar aanleiding van het persbericht vanuit het Openluchttheater Eibergen, dat het Have A Nice Day Festival dit jaar na 13 jaar niet meer in OLT zal plaatsvinden. Niet alleen wij van Home, maar ook andere ondernemers, bezoekers, bewoners en vrijwilligers van het OLT, kunnen het niet bevatten dat een festival dat al 13 jaar plaatsvindt in het OLT en waar ontzettend veel mensen zich het hele jaar op verheugen, ineens moet stoppen. Het ging 13 jaar geleden niet goed met het OLT, met het begin van HAND in die tijd is het slopen van deze prachtige locatie voorkomen.

Dit besluit heeft niet alleen maar als gevolg dat vele mensen het festival zullen missen in 2017, maar heeft ook gevolgen voor de Horeca en andere ondernemers in Berkelland. Er zijn ondernemers die tijdens de opbouw en het festival samenwerken met HAND en nu vele inkomsten moeten missen. Vrijwilligers van het OLT geven aan ons aan, dat zij zeker wel bereid zijn om extra ingezet te worden wanneer het festival tóch zijn doorgang krijgt.
De gemeente heeft zich ook positief uitgesproken over het festival en heeft bevestigd dat beide festivals kunnen worden georganiseerd vlak achter elkaar.

Zoals jullie zien staan er nog te veel vragen open bij veel mensen en is er volgens ons zeker nog wel een mogelijkheid om toch het HAND festival in 2017 door te laten gaan in het Openluchttheater te Eibergen. Wij willen daarom het gehele bestuur van het OLT uitnodigen om in Home samen met het bestuur van HAND de samenwerking te bespreken. Hierbij zullen ook ondernemers, vrijwilligers en bezoekers aanwezig zijn die ook bereid zijn om mee te helpen om tot een samenwerking te komen die voor alle partijen gunstig is.

Wij van Home zijn ervan overtuigd dat als we samen de krachten bundelen we dit jaar kunnen genieten van zowel HAND als het Achterhoeks Streekfestival in het Openluchttheater te Eibergen.

Met vriendelijke groet, Mesut (eigenaar café Irish Pub Home)

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Ondernemer vecht voor Have A Nice Day”

 1. A. Van Koningsveld

  HAND : Geen doorgang lijkt me een gemiste kans
  Voor heel veel liefhebbers maar ook voor Eibergen
  Iets waar ze naam mee hebben gemaakt
  O.a. Door de locatie en organisatie.
  Sla de handen in elkaar en ga ervoor

 2. Wat een mooi initiatief. Het moet toch inderdaad mogelijk zijn om in goed overleg samen tot een oplossing te komen. Have a Nice Day!

 3. hans schepers

  Eindelijk eens iemand die voor Eibergen opkomt. HOME SWEET HOME. HAND wordt ook in 2017 in het openluchttheater in Eibergen gehouden !!!!!!!!

 4. Nou meneer Mesut misschien heeft u en u medestanders niet geheel door dat dit festival te groot was geworden voor de locatie en als u zich een beetje op de hoogte had gehouden had u geweten dat dit jaar toch al het laatste jaar zou zijn. Wat mij betreft is het geen gemis de schade van de afgelopen keer is nog steeds zichtbaar en wie draait daar voor op juist wij burgers

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven