Carnaval Eibergen dit jaar in nieuw jasje


EIBERGEN – Zaterdag 25 februari is het weer zover. Dan maakt Carnavals vierend Eibergen zich op voor de start van de 46e optocht. Hoewel Eibergen zich niet wil meten met de omliggende plaatsen heeft de organisatie Stichting Carnaval Eibergen veel opgaven van wagens ontvangen. De optocht gaat om 14.11 uur van start vanaf het Zwikkelaarsplein waar één van de prinsenwagens als podiumwagen staat opgesteld. Hier zullen de hoogheden van de samenwerkende Eibergse carnavalsverenigingen, Cv Bacchus, Cv de Hookers en ECG de Waterrot’n acte de presence geven. Vanaf 13.45 uur zal het dweilorkest “de Bellebloazers” het aanwezige publiek opwarmen met hun muzikale klanken. Aansluitend zal om 14.00 door Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland de sleutel officieel worden overgedragen aan Stadsprins Prins Jarno, die het “Rottengat”  tijdens de carnavalsperiode zal regeren samen met zijn Adjudant Renee. Ondersteuning krijgen deze hoogheden van  Jeugdprins Teun en Jeugdadjudant Joël.

Na de overige plichtplegingen zal het startsein voor de optocht worden gegeven door de burgemeester van Berkelland. Dan  zullen de diverse wagens en groepen in een bonte colonne door Eibergen trekken. Er zijn ruim 30 wagens en loopgroepen. Deelnemers uit de omliggende plaatsen beginnen de Eibergse optocht te waarderen. Ze komen uit Neede, Ruurlo, Beltrum, Rietmolen, Lievelde en natuurlijk uit Eibergen. De Eibergse Communicatievereniging, ECV, zal proberen alles in goede banen te leiden.

Nieuw is dit jaar voor het eerst een gezamenlijke feesttent op het Hendrik Odink Plein (zie programma flyer). Dit wordt ook het eindpunt van de optocht waardoor het einde van de route is aangepast. Vanaf het Zwikkelaarsplein start de optocht via de Laagte, Kerkstraat, Nieuwstraat, daarna linksaf de Brink, J.W. Hagemanstraat, Nieuwstraat en opnieuw de Brink over, waarna deze afgesloten wordt voor de feesttent in de J.W. Hagemanstraat.

De prijsuitreiking van de optocht is rond 18.00 uur in de feesttent op het Hendrik Odink Plein.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Carnaval Eibergen dit jaar in nieuw jasje”

 1. verontruste hagemanstraat

  Wat een primeur voor eibergen zeg carnaval in een tent
  Kan die klote tent niet ergens anders neer gezet worden bv
  op het braak liggende terrein waar ooit in de toekomst nog een keer een lidl supermarkt wordt gebouwd of te wel het voormalig terrein iliohan heeft niemand er last van

 2. waarpm niet in de klok in zaal was toch altijd zo waarom in een tent en niet gewoon bij de klok of zijn ze te moe bij de klok om de rotzooi daarna op te ruimen ik was vandaag in de tent en buiten wat een rotzooi buiten en wat erg klein in de tent ben godverdomme ook nog eens gevallen in de tent over een jas van iemand tjeetje wat kunnen we hier aan doen mensen rondom de tent meschien zie ik jullie vanavond wel in de tent oke…organisatie volgende keer wat grotere tend oke…

  ik zie jullie vanavond ik ben er rond 20:30 tot dan carnaval eibergen

  groet huub elking

 3. waarpm is hwt in een tent ik ben er geweest erg klein tentje bah ik ben ook nog eens gevallen over een jas van iemand maar vanavond rond 21:00 ga ik er weer naar de tent meschien zie ik jullie vanavond maar waarom is het niet meer bij de klok daar is ruimer dn warmer ik zal eens vragen daar bij de lersooneel daar tot vanavond carnaval eibergen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven