Greet Abbink start nieuwe hondenschool

EIBERGEN – In maart starten in Eibergen (Rekken) weer nieuwe hondentrainingen. Deze trainingen richten zich vooral op het verkrijgen van een prettige, rustige huishond met sociaal gedrag naar mensen en honden. Greet Abbink, voorheen eigenaresse van hondenschool Attent en Verantwoord omgaan pakt de draad weer op en geeft weer nieuwe lessen voor baas en hond. Binnenkort gaat ze nog naar Ierland om een speciale 3 daagse trainerscursus te volgen. Naast de basis puppy cursus zijn er straks wandel en socialisatieklassen. De laatste twee zijn vooral populair in het buitenland. Vooral de wat moeilijke honden, denk aan extreem trekken, uitvallen naar andere honden of extreem angstige honden, kunnen vaak niet rustig uitgelaten worden. Voor dit soort honden maar uiteraard ook voor de happy honden zonder problemen, zijn er de speciale wandelklassen en de socialisatieklassen. Bij de wandelklas wordt er groepsgewijs gelopen, onder begeleiding en volgens een vooraf gestelde gedragscode. Hierdoor voelt elke hond en baas zich in de groep veilig hetgeen het sociale gedrag van de hond ten goede komt.

Bij de socialisatieklassen gaan we nog een stapje verder, daar mogen de honden, op een afgesloten terrein ook los lopen met elkaar. Ook dit gaat alleen volgens strenge regels en onder begeleiding. De begeleiders van de honden blijven in een cirkel meelopen. Ruw of opdringerig gedrag van de honden onderling wordt afgeremd. Honden die nog niet helemaal los kunnen blijven in eerste instantie aan de lijn meelopen. Door deze structuur wordt ook hier een veilige omgeving gecreëerd voor zowel honden als baasjes en komt dit de socialisatie ten goede.

Op woensdagavond 15 maart start de eerste les van de puppycursus. Opgeven kan via de website: www.hondsociaal.nl . Voor de andere socialisatie lessen kan men zich ook al opgeven. Voor sommige honden zal er misschien eerst een huisbezoek moeten plaats vinden om goed van start te kunnen gaan.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven