Huurneman toont werk in Smederieje

123rudiNEEDE – Oud Needenaar Rudi Huurneman exposeert van zaterdag 11 februari tot en met zaterdag 1 april 2017 zijn werk in de Oale Smederieje. Op de eerste dag van de expositie Van Needse Grond is Huurneman aanwezig in de smederij. De basis voor deze tentoonstelling zijn de acht schilderijen die Rudi heeft gemaakt van zijn vriendengroep. Op één na komen alle heren op deze portretten van oorsprong uit Neede. Een aantal mannen speelde vroeger al met elkaar in de zandbak. Een persoon is later aangehaakt toen hij trouwde met een Needse. Al bijna 50 jaar ondernemen de heren leuke dingen met elkaar en trekken ze er samen op uit. Inmiddels zijn ze woonachtig in geheel Nederland. Rudi Huurneman woont in Wierden. Voor de serie portretten van zijn vriendengroep liet de kunstenaar zich inspireren door een tentoonstelling van de in Zuid-Afrika geboren kunstenares Marlene Dumas uit Amsterdam. Met strakke grijze, zwarte en witte penseelstreken schilderde Rudi zijn vrienden en zichzelf.

Het achttal portretten vormt een eenheid en blijft als groep bij elkaar. Dit is ook de reden dat de heren hun eigen portret niet zelf in huis hebben. De groep moet zo lang mogelijk bij elkaar blijven, aldus de kunstenaar. Naast de acht schilderijen van de vrienden toont Rudi ander werk van zijn hand. Een selectie maken van zijn werk was een nog een hele opgave aldus de kunstenaar. De expositie in de smederij laat een mooi beeld zien van zijn werk. Het is veelzijdig in techniek en thematiek en zeer gevarieerd. Van landschappen tot volledige abstract werk.

Huurneman gaat voor elk nieuw werk het avontuur aan. Dat is in de eerste plaats spannend voor hemzelf, maar zeker ook voor de beschouwer van zijn werk. De exposant laat met de schilderijen in de Oale Smederieje zien welke ontwikkeling zijn werk de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Huurneman heeft in zijn selectie bewust gekozen om toegankelijk werk te tonen.

De openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur. Toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven