Denk zelf mee over welzijn in Berkelland

BORCULO – De gemeente Berkelland beslist de komende tijd over het nieuwe beleid op het gebied van welzijn. Denk aan een seniorencafé, vrijwilligersondersteuning of een financieel spreekuur. Alle inwoners worden opgeroepen om hier een bijdrage aan te leveren. Daarom worden op 27, 28, 29 en 30 maart inwonersavonden georganiseerd.

Wat zijn de ideeën van inwoners?
Wethouder Marijke van Haaren: “Nu duidelijk is hoe we verder gaan met Voormekaar, kunnen we de vervolgstap zetten en kijken naar welzijn. Wat is er op het gebied van welzijnsvoorzieningen en -activiteiten nodig om zo lang mogelijk én prettig zelfstandig te kunnen leven en wonen in onze gemeente? Inwoners weten wat zij en plaatsgenoten nodig hebben op het gebied van welzijn. Van de kennis, ervaringen en de kansen die zij zien, maken wij graag gebruik. Ik roep iedereen op om naar de inwonersbijeenkomsten te komen. En met ons mee te denken hoe we hier samen invulling aan kunnen geven.”

Inwonersavonden
De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. Van 0-100 jaar. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen. Deelname is kosteloos. Iedereen is van harte welkom op: Maandag 27 maart  in Grand Café De Hofmaat in Neede; Dinsdag 28 maart in ontmoetingscentrum De Huve in Eibergen; Woensdag 29 maart in restaurant De Luifel in Ruurlo; Donderdag 30 maart in het restaurant van het gemeentehuis in Borculo.
Ideeën
Inwoners die niet naar de bijeenkomsten kunnen komen, kunnen hun ideeën voor 8 april op de volgende manieren aan de gemeente doorgeven: In de hal van het gemeentehuis staat vanaf woensdag 22 maart een speciale brievenbus. Facebook: @gemeenteberkelland Twitter: @Gem_Berkelland

Project
Het project ‘Wel-zijn in Berkelland’ loopt tot aan de zomer. Op verschillende manieren zal voor dit project aandacht worden gevraagd. Op 10 april wordt er nog een avond voor professionals georganiseerd en op 11 mei een publieksavond. Wethouder Marijke van Haaren geeft dan een terugkoppeling en een vooruitblik over hoe de gemeente dit samen met inwoners vorm kan gaan geven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven