Heleen van Royen te gast in bibliotheek

NEEDE – Op dinsdag 27 maart kunt u getuige zijn van een bijzondere avond. Op deze avond zal de film ‘Het Doet Zo Zeer’ vertoond worden in de Bibliotheek Neede. Heleen van Royen is aanwezig om na afloop met de aanwezigen in gesprek te gaan over deze indrukwekkende film over haar moeder. De avond begint om 19.30 uur. Kaarten à €10,00 zijn te koop bij ‘De Kamer van Kramer’ in Neede of telefonisch te reserveren: 088-0062929. Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting op vertoon van hun bibliotheekpas.

‘Het Doet Zo Zeer’ is een documentaire waarin schrijfster Heleen van Royen (‘De Gelukkige Huisvrouw’, ‘De Hartsvriendin’) een portret schetst van haar moeder. Van zeer dichtbij: Heleen bedient zelf de camera. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen en euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Liefdevol, herkenbaar, pijnlijk en vaak bijzonder grappig, met dank aan moeder Margreet Breed.

Van Royen is bij enkele filmvertoningen in het land persoonlijk aanwezig om met het aanwezige publiek in gesprek te gaan. Organisatoren Jeroen Kramer (‘De Kamer van Kramer) en Dienke Nijboer (de Bibliotheek Oost-Achterhoek) zijn zeer verguld met het feit dat ze ook voor Neede heeft gekozen. ‘Het aantal beschikbare plekken is beperkt, dus wees er snel bij’, aldus Nijboer.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Heleen van Royen te gast in bibliotheek”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven