Nieuwe straatnamen voor Eibergse wegen

EIBERGEN – Gemeente Berkelland; De aanleg van de nieuwe N18 heeft gevolgen voor de onderliggende wegen in Eibergen. Sommige wegen worden – soms op meerdere plekken – doorsneden door de nieuwe N18. We willen voorkomen dat er dubbele straatnamen in het buitengebied ontstaan. Hulpdiensten en (post)bezorgers zouden hierdoor moeilijk bij het juiste adres kunnen komen. Daarom gaat de gemeente – in overleg met de bewoners van de betreffende wegen –  deze wegen van een nieuwe straatnaam  voorzien. Bij de naamgeving wordt ook de Historische Kring Eibergen betrokken.

Het gaat om de volgende wegen:

 • Munsterdijk

Het ten zuiden van het nieuwe N18 tracé liggende deel van de Munsterdijk krijgt een nieuwe straatnaam. Huidig huisnummer 5 wordt mede op eigen verzoek van bewoner huisnummer 8.

 • Stokkersweg

Noordelijk deel (van N823 tot aan de Berkel) van de Stokkersweg krijgt een nieuwe straatnaam en wordt hernummerd.

Huidig adres/object Leugemorsweg 8 wordt genummerd aan de nieuwe straatnaam voor het noordelijke deel van de huidige Stokkersweg.

Leugemorsweg wordt nieuwe straatnaam voor het deel van de huidige Stokkersweg dat ligt tussen de N822 en de Berkel;

Middendeel (van N822 tot aan de Lintveldseweg) van de Stokkersweg krijgt een nieuwe straatnaam en wordt hernummerd.

 • Olden Eibergsedijk

Het ten westen van het nieuwe N18 tracé liggende deel van de Olden Eibergsedijk krijgt een nieuwe straatnaam en wordt hernummerd.

 • Kormelinkweg

Het ten westen van het nieuwe N18 tracé liggende deel van de Kormelinkweg krijgt een nieuwe straatnaam en wordt hernummerd.

 • Kiefteweg

Het ten westen van het nieuwe N18 tracé liggende deel van de Kiefteweg krijgt een nieuwe straatnaam en wordt hernummerd.

De nieuw aan te leggen weg (parallel aan de westzijde van de nieuwe N18) die het westelijke deel van de huidige Kiefteweg verbindt met de op-/afrit constructie van de nieuwe N18 krijgt dezelfde straatnaam als het westelijke deel van de Kiefteweg.

 • Nieuwe verbindingsweg tussen de Wesselsdijk en de Venneslatweg

Deze weg krijgt de straatnaam Venneslatweg.

 • Ballastweg

Het ten zuiden van het nieuwe N18 tracé liggende deel van de Ballastweg krijgt een nieuwe straatnaam en wordt hernummerd.

 • Groenloseweg

De Groenloseweg vanaf Verosol in de richting van Groenlo overlopend in een nieuwe parallelweg tot aan de Kerkdijk krijgt een nieuwe straatnaam.

 • Nieuwe ontsluitingsweg (ter hoogte van Verosol)

De nieuwe ontsluitingsweg die vanaf de Groenloseweg (ter hoogte van Verosol) over de nieuwe op-/afritconstructie van de nieuwe N18 loopt en als westelijke parallelweg verder gaat richting Groenlo, krijgt de straatnaam Groenloseweg.

Informatiebijeenkomsten voor aanwonenden

De inwoners van de wegen waarvoor een straatnaamwijziging aan de orde is, zijn persoonlijk uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Ook de Historische Kring Eibergen is betrokken bij de nieuwe straatnaamgeving.

Definitieve besluitvorming

Nadat met de aanwonenden en de Historische Kring is gesproken zal een definitief besluit volgen voor de nieuwe straatnaamgeving.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nieuwe straatnamen voor Eibergse wegen”

 1. Bertus Wormgoor

  Stokkersweg 3 komt aan de Kiefteweg te liggen. Brengt veel kosten met zich mee voor De Fontein.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven