Toertochten: Keuze genoeg op 26 maart!

BORCULO – Toertochten voor racefiets en mountainbike. De sportieve fietser heeft veel keus op zondag 26 maart. De Montferland wegtocht is een sportieve toertocht die gaat over rustige en verharde wegen die zorgvuldig zijn samengesteld. De routes gaan door de schitterende omgeving van de Achterhoek en Liemers. De afstanden die gekozen kunnen worden zijn 82, 109 en 121 km. In de laatste 2 routes zitten een aantal mooie beklimmingen. Voor diegene die van meer uitdaging houdt kan kiezen uit een afstand van maar liefst 170 km! Deze route maakt een extra lus door een prachtig gebied langs de Rijn richting Pannerden. Deze lange afstand kan een goede voorbereiding zijn op de welbekende voorjaars klassiekers.

De veldtoertocht, waarin overwegend zand- en bospaden zijn opgenomen, gaat door de mooie en bosrijke omgeving van de gemeente Berkelland en de gemeente Lochem. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 27, 39 en 56 km. In de laatste 2 afstanden zijn diverse pittige klimmetjes rond de Kale berg en de Lochemse berg opgenomen. De 27 km is minder pittig en zeer geschikt voor de minder geoefende fietser.

Alle routes zijn uitgezet met pijlen, borden en linten. Ook zijn onderweg diverse verzorgingsposten opgenomen Voor alle afstanden kan er gestart worden van 08:30 tot 10:00 (170 km tot 09:00uur) uur bij buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51, 7271RS te Borculo.

De organisatie is in handen van TC De Berkelrijders onder auspiciën van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Meer informatie over deze toertochten is te vinden op de website van de Berkelrijders: (www.tcdeberkelrijders.nl).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven