Voorjaarsconcert bij Concordia Beltrum

BELTRUMMuziekvereniging Concordia uit Beltrum geeft op zaterdag 25 maart a.s. haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in Sporthal ‘de Sonders’ te Beltrum. Tijdens dit concert zullen het A-orkest en de A-slagwerkgroep van zich laten horen.

Tijdens ‘Dance with Harmony’ staat het thema dans centraal. Zowel het A-orkest als de A-slagwerkgroep zullen samen met verschillende dansformaties hun talenten laten zien. Denk hierbij aan bijvoorbeeld opzwepende Ierse en Schotse muziek, gespeeld door het orkest, terwijl er ondertussen een grote groep dansers de Ierse en Schotse dansen vertoont. Ook het modernere en energieke HipHop is tijdens deze avond vertegenwoordigd. De talentvolle hiphoppers van Tim Aafjes uit Winterswijk zullen deze avond op de dansvloer hun kunsten laten zien.

Uiteraard is er ook aandacht voor het klassiekere ballroomdansen, waarbij u heerlijk kunt meegenieten van een prachtige wals en van swingende Latin muziek. Tijdens ‘Dance with Harmony’ mogen wij ook twee solisten verwelkomen. Odette Oosterkamp zal tijdens deze avond samen met de slagwerkers een indrukwekkende paaldansact aan u laten zien. Onze andere solist Nicole Scheffer zal letterlijk boven u uit stijgen. Zij gaat namelijk in doeken gehangen aan het plafond, een zogenaamde ‘arial silk act’ laten zien.

Zo wisselend als de bovenstaande dansgroepen hun danstalent aan u gaan laten zien, zo wisselend zal ook het muzikale programma zijn op 25 maart. Naast de optredens met dans zal het A-orkest het prachtige Danzon van de Mexicaanse componist Arturo Marquez ten gehore brengen. Dit wereldberoemde nummer heeft in Venezuela vele straatkinderen in aanraking gebracht met muziek en hen hierdoor een betere toekomst kunnen bieden. Ook Armenian Dances van Alfred Reed zal ten gehore worden gebracht.

De A-slagwerkgroep zal naast de dansnummers een zeer breed repertoire laten horen. Naast Latin en Jazz muziek zullen de jonge slagwerkers ook een nummer van de bekende producer Major Lazor gaan spelen, evenals het Fear of the Dark en Ace High van Iron Maiden.

Als kers op de taart heeft onze eigen trombone-sectie, bestaande uit Udo Maarse, Wilfried Groot Zevert, Jasper te Braak, Rene Beerten en Rene Helmers, een veelbelovende dans ingestudeerd die zij graag aan u als publiek willen laten zien. ‘Dance with Harmony’ belooft een mooie en gevarieerde muzikale avond te worden waarbij u ogen tekort zult komen.

Het concert begint om 20.00u in sporthal ‘de Sonders’ te Beltrum. Toegangskaarten zijn voor €5,- te verkrijgen aan de kassa. Jeugd onder de 12 jaar heeft gratis toegang.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven