Grootse oranjemarkt in hartje Eibergen

EIBERGEN – De organisatie vanuit TIP InEibergen (voormalige  VVV) is er ook dit jaar weer in geslaagd een grote Oranjemarkt in het centrum van Eibergen te realiseren. Met nu  al meer dan 250 bezette plaatsen (kramen en grondplekken) is de markt heel goed gevuld. We durven zelfs te spreken van de grootste markt in de regio. Zelfs vanuit Zutphen en Doetinchem zijn er plaatsen ingehuurd. Het is een vrijmarkt waarbij alles van A tot Z te koop aangeboden wordt, maar ook demonstraties  en promoties  voor verenigingen of goede doelen. Natuurlijk laat  ook de plaatselijke ondernemende middenstand zich van zijn beste kant zien en is overal de horeca beschikbaar voor de dorstige kelen en hongerige magen.  De gezellige terrassen zijn uitgebreid, vaak met muzikale omlijsting.

Dit jaar is gekozen voor een wijziging in de route. We proberen een zoveel mogelijk aaneengesloten ronde te maken. Daarom kan nu ook gewandeld worden van de Laagte naar de Kleine Hagen en staan er kramen opgesteld tussen het Brinkplein en de Grotestraat. Daar wordt zelfs door de Touwtrekvereniging een wedstrijd en demonstratie Vrachtwagentrekken op touw gezet! Het rondje rondom de oude Mattheuskerk en langs de Huve blijft in de route en op het gras zullen heel wat kinderen hun spulletjes aanbieden.

De markt op Koningsdag  is van 10.00 uur tot 15.00 uur, de winkels  in het centrum zijn dan allen geopend. De winkel van TIP InEibergen aan de Grotestraat 59 is geopend  vanaf 7.30 uur, daar kunnen deelnemers ook terecht voor vragen betreffende de standplaatsen. Komt u met de auto? Parkeren is geen probleem. Bij de sporthallen is de grootste gelegenheid om uw vervoermiddel te stallen. Verkeersregelaars zullen u op weg helpen.

Dit jaar gaan we voor het eerst afval gescheiden inzamelen en we hopen daarbij op de medewerking van zowel de deelnemers als de bezoekers want dat kunnen we niet alleen. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu. Deelname is nog mogelijk maar we zijn bijna vol! Op vrijdag 21 april tot 16.00 uur is de website www.ineibergen.nl  nog beschikbaar voor aanmeldingen.

Voor meer informatie  TIP InEibergen; 0545-471911; [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven