Gemeente verrast over bericht Melchers

RUURLO – Bericht gemeente, letterlijk overgenomen: Gemeente Berkelland is onaangenaam verrast door het aanspannen van een kort geding door de heer Melchers in verband met  parkeerproblemen bij kasteel Ruurlo. Burgemeester Joost van Oostrum heeft vandaag meerdere keren getracht contact te krijgen met de zaakwaarnemer van de heer Melchers. Deze is niet bereikbaar voor overleg. De gemeente betreurt het dat de aanloopproblemen van de zeer succesvolle start niet in goed constructief overleg kunnen worden opgelost.

De gemeente hecht er aan om te wijzen op de feiten:
– Vanwege de parkeerdrukte wordt geparkeerd langs de provinciale weg. Dit heeft de afgelopen tijd al geleid tot levensgevaarlijke situaties
– Vanwege verkeersveiligheid is door de provincie op de ventweg een inrijverbod ingesteld.
– Museum MORE heeft ingestemd met deze gesloten verklaring.
– Op verzoek van de politie zien ook de BOA’s toe op naleving van dit inrijverbod.
– Verkeersveiligheid voor bezoekers en inwoners staat ook bij de gemeente Berkelland voorop.
– Afgelopen tijd is constructief meegedacht door de gemeente Berkelland voor een mogelijke oplossing van de parkeerdruk.
– Inmiddels zijn ruim 30 parkeerplaatsen op gemeenteterrein aangeboden aan de Houtwal. Daarvoor zijn ook verwijsborden geplaatst.
– Ook nu nog willen wij meedenken over meer parkeervoorzieningen. In eerste instantie is het een verantwoordelijkheid van het museum om voor voldoende  parkeerplaatsen te zorgen.
De parkeervoorziening is berekend op de landelijke gangbare normen. Het aantal parkeerplaatsen dat door het museum is aangelegd is 72. De prognose van het museum zelf was in eerste instantie 25.000 bezoekers per jaar. Nog geen maand na de opening is nu al het aantal van 10.000 bezoekers bereikt. Een groot succes voor het museum, maar tevens geeft dit aan dat zowel het museum als wij hierdoor verrast zijn.

De gemeente Berkelland is nog steeds bereid om gezamenlijk en constructief naar een oplossing te zoeken.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gemeente verrast over bericht Melchers”

  1. Dit is geen taak van de Gemeente,al is het wel goed om overleg te plegen,om tot en oplossing te komen,b,v tijdelijk in de nabijheid een stuk weiland te huren,omdat het in het begin zeer druk is,maar dat is van tijdelijke aard.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven