Leuke activiteiten op en langs de Berkel

EIBERGEN – Op 23 juli organiseren de Nederlandse en Duitse Berkelsteden een grensoverschrijdend evenement met als verbindende factor de Berkel. De Berkelaktionstag (Berkelfestival) is een dag bomvol evenementen in Duitse én Nederlandse Berkelsteden, van bron tot aan de monding. Elke Berkelstad heeft haar eigen programma op het gebied van sport (actief), natuur en cultuur. Fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan een internationale fietstocht langs de Berkel (meer info en aanmelden via www.berkeln.eu). Kijk voor het programma op www.achterhoek.nl/berkelfestival of www.berkeln.eu.

De activiteiten zijn er voor jong en oud en variëren van kanovaren en paardrijden tot natuurwandelingen en muziekoptredens. Nederlandse Berkelsteden die deelnemen zijn Zutphen, Almen, Lochem, Ruurlo, Borculo, Eibergen en Rekken. In Duitsland doen de Berkelsteden Stadtlohn, Gescher, Vreden, Coesfeld en Billerbeck mee.

De Berkelaktionstag werd in 2015 in Duitsland voor het eerst georganiseerd om het Berkelgebied op de kaart te zetten bij bezoekers en toeristen. Deze derde editie zijn ook de Nederlandse Berkelsteden aangesloten bij het evenement. Betrokken organisaties zijn o.a. Achterhoek Toerisme, Zutphen Promotie, en gemeente Lochem.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Leuke activiteiten op en langs de Berkel”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven