Herinnering laatste nieuwbouwwoning

BORCULO – Afgelopen woensdag rondde ProWonen de laatste nieuwbouw in wijk De Koppel in Borculo af. In de derde en laatste fase van het wijkplan werden 31 woningen gebouwd. Daarmee zijn de werkzaamheden in de wijk bijna klaar. ProWonen overhandigde bewoners van de laatste nieuwbouwwoningen de sleutels van hun woning. Het nieuwe huis van de heer en mevrouw Abbink aan de Hieminkbeekstraat is net iets specialer. Op hun woning plaatste ProWonen een gedenkplaatje om te kunnen blijven herinneren aan de laatste nieuwbouwwoning van het wijkplan. In 2006 startte ProWonen samen met bewoners met de voorbereidingen van het wijkplan. In 2012 ging de eerste schop in de grond. De afgelopen 12 jaar zijn in De Koppel 151 woningen gesloopt, kregen 112 woningen groot onderhoud en werden 155 huizen gebouwd. Gemeente Berkelland vernieuwde de openbare inrichting van de wijk. Ze vervingen de riolering en richtten straten en groenvoorziening opnieuw in. Begin volgend jaar knapt de gemeente het Cycloonpark op. Daarna is wijk De Koppel helemaal klaar en compleet vernieuwd.

12 jaar aan renovatie, onderhoud, sloop en nieuwbouw in de wijk vraagt nogal wat van de bewoners, dat beseft ProWonen zich goed. Om de bewoners te bedanken voor hun geduld, medewerking en begrip wordt in het voorjaar van 2018 het wijkplan feestelijk afgesloten.

ProWonen bereidt samen met een aantal wijkbewoners en betrokken partijen uit de wijk deze afsluiting voor.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven