Inloopavond bij Tormijnschool Neede

NEEDE – Op woensdag 1 november staan de deuren van de Tormijnschool te Neede/ Noordijk open. Een ieder die eens een kijkje wil nemen in de school is van harte welkom. De Tormijnschool houdt zich bezig met onderwijs van de toekomst. Rekenen, taal, spelling en technisch lezen volgen leerlingen vanaf groep 4 op hun eigen tablet met behulp van Snappet.  In fases wil de school naar adaptief en dynamisch onderwijs. Tijdens de inloopavond laten kinderen op hun eigen tablet zien hoe Snappet werkt. Daarnaast wordt er bij wereldoriëntatie gewerkt met Blink, een methode die het samenwerken en onderzoekend leren stimuleert. Voor sociale vaardigheden wordt er ook gewerkt met een nieuwe methode en in groep 1 tm 8 wordt Engels gegeven.

Zoals het (nieuwe!) logo ook al laat zien; ieder kind volgt een eigen route! Met Snappet wil de school tegemoet komen aan de eigen onderwijsbehoefte. Hiermee is de Tormijnschool een van de weinige scholen in Berkelland die van het traditionele onderwijs afstapt. We zijn er nog niet, aldus het enthousiaste team, we zijn op weg en dat betekent de juiste weg vinden. Waar leerlingen normaal in een schriftje klaar zijn, biedt Snappet nu de leerstof op een moeilijker of juist een makkelijker niveau aan. Direct na het invoeren van een antwoord zien kinderen of hun antwoord goed of fout is. De leerkrachten zien meteen op hun eigen scherm welk kind hulp nodig heeft. Dat is een van de vele voordelen van dit moderne onderwijs. Na schooltijd hoeft er niet te worden nagekeken, er wordt juist gekeken naar hoe verder. Hierdoor is er meer tijd om de les voor te bereiden. Hoe mooi is dat, de leerkracht volgt het kind precies en kan op niveau instructie aanbieden.

Betekent dat dan de hele dag (met continurooster!) op een schermpje kijken? Welnee! De Tormijnschool ligt in een prachtige groene omgeving. Dus fijn en veilig buitenspelen hoort er NATUURLIJK bij. Op de Tormijnschool spelen de kinderen heerlijk met elkaar, alle leeftijden door elkaar.

Komt u ook een kijkje nemen op deze fijne school? Woensdag 1 november 18.00-19.00 uur, vrije inloop; u bent van harte welkom.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven