Uitgifte laatste panelen loopt voorspoedig

EIBERGEN – Het collectieve zonneproject in Eibergen is sinds eind augustus in productie. In september is dat feestelijke gevierd met een openingsbijeenkomst in de Oude Matheuskerk. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk sprak daarbij als gast.  Ruim 50 inwoners en bedrijven nemen deel aan het aantrekkelijke project. De panelen liggen op de Huve (178) en op het dak van het bedrijfspandpand op de Mors van Martin Koopman (nu 212). Op dit laatste dak gaan we nog 46 panelen extra leggen. Daarmee komt het totaal op 436 panelen. Van deze extra panelen zijn er nog 24 vrij. In december worden de laatste panelen bijgelegd.

De opgave voor deelname loopt tot 15 november en hier geldt “op is op”. Per paneel kan iedereen die in het postcodegebied van Eibergen en Rekken woont mee doen, zowel particulieren als bedrijven. Eén paneel kost bij deelname € 260, -. Leden in dit project betalen 15 jaar lang geen energiebelasting en via de coöperatie wordt de opgewekte zonne-energie verkocht aan AGEM. De totaal verwachte opbrengst na 15 jaar is € 503, -. Naast dit financiële aspect is belangrijk dat u door deelname zorgt voor een duurzaam gebruik van energie. Verder draagt AGEM via een jaarlijkse maatschappelijke bijdrage bij aan dit project. Dat geldt wordt via een leefbaarheidsfonds gebruikt voor het stimuleren van initiatieven in het gebied Eibergen-Rekken.

Meer is te lezen in de informatiebrochure die is te downloaden via http://berkellandenergie.nl/project/duurzame-energie-eibergen/ Via deze link is er ook een fraai filmpje over de installatie te zien. Belangstellenden met vragen of die mee willen doen kunnen dit laten weten via [email protected] of tel. 0545 274298.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven