Zoektocht naar naam ‘groene heuvel’

EIBERGEN – Langs de nieuwe N18, bij de brug over de Berkel, bouwt Rijkswaterstaat een uitkijkpunt. Deze nieuwe, groene heuvel biedt bezoekers straks een mooie blik op de weg én het beekdal van de Berkel. Dit uitkijkpunt heeft nu de werknaam spiral hill. Een naam die klopt, want een spiraalvormig pad gaat naar de top leiden. De gemeente Berkelland en Rijkswaterstaat vinden dat het uitkijkpunt een mooiere naam verdient. Daarom zoeken ze samen een nieuwe naam en roepen ze de creatieve hulp in van de inwoners van gemeente Berkelland. Weet u een goede en pakkende naam voor het uitkijkpunt? Laat het dan weten. De gemeente en Rijkswaterstaat zoeken een naam die bij de heuvel past, die bijvoorbeeld verwijst naar de plek, de historie, de vorm of de functie van het uitkijkpunt. Een naam waar mensen vrolijk van worden en waar niemand aanstoot aan neemt. Een naam van een persoon mag helaas niet.

Inzenden van ideeën is mogelijk tot en met 27 oktober. Dan worden alle inzendingen verzameld en kiest een jury bestaande uit wethouder Joke Pot van de gemeente Berkelland, documentairemaker Willem Kootstra, oud-buurtbewoner Jan Baak en Rijkswaterstaat-omgevingsmanager Sandra Faessen een winnaar. Onder alle inzenders wordt  een VVV-bon van 50 euro verloot. De winnaar ontvangt een bon van 100 euro. De nieuwe naam komt op een bord bij het uitkijkpunt, dat bij de ingebruikname van de N18 door de bedenker wordt onthuld.

U kunt meedoen via antwoordformulier op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute via Facebook @nieuwetwenteroute of per e-mail via [email protected].

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Zoektocht naar naam ‘groene heuvel’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven