‘The Marshalls’ 24 november in De Ruif

NEEDE – Ze behoren zo onderhand tot de stamgasten. Want de classicrockformatie The Marshalls komt eigenlijk ieder jaar wel een keer live in actie bij café De Ruif in Neede. ,,En het is altijd gezellig hier weer terug te zijn”, zegt drummer Ronald Roerink, voor wie het als Needenaar een thuiswedstrijd wordt. Vrijdag 24 november doet de band het etablissement aan de Borculoseweg weer aan.

Nadat Ronald Roerink drie jaar geleden als drummer de gelederen van The Marshalls kwam versterken, trad de band ieder jaar op.  ,,Daarmee groeit het zo onderhand uitgegroeid tot een vaste traditie”, aldus Roerink. Voor Roerink heeft een optreden bij De Ruif veel weg van een reünie. ,,Behalve dat ik uiteraard veel dorpelingen ken, was De Ruif altijd mijn stamkroeg. Veel mensen uit het publiek ken ik dan ook persoonlijk. Dat maakt het extra gezellig.

The Marshalls is geformeerd rond zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen en heeft met name rockklassiekers uit de zeventiger jaren op het repertoire van onder meer Status Quo, Led Zeppelin en Deep Purple. Maar de band maakt ook uitstapjes naar latere decennia met werk van Van Halen, Metallica en Rage Against The Machine. Daarnaast staan er nogal wat nummers op de setlist van AC/DC, de band waarmee The Marshalls de afgelopen jaren in deze regio volop furore maakte.

Café De Ruif is te vinden aan de Borculoseweg 8. Het optreden begint rond 21.30 uur, de toegang is gratis. The Marshalls hebben er in ieder geval zin in. Zanger Gerard te Rietmole: ,,Wat ons betreft houden we die traditie van het jaarlijkse optreden bij De Ruif erin. Want om maar in de stijl van die Golden Earring-rockclassic te blijven: het is altijd leuk om weer back home te zijn…”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven