Midwintermiddag bij de Lebbenbrugge

BORCULO – Op 17 december wordt er van 13.00 tot 16.30 in en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 te Borculo een midwintermiddag en om 11.00 uur een wandeling (ca 6 km) gehouden. (deelname aan de wandeling bedraagt € 3,50 incl. koffie en pillewegge). In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen, er wordt vlas gesponnen en geweven. Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arreslee. Mocht er geen sneeuw zijn en het redelijk weer is, gaat het tochtje per tentwagen.

Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen en er is een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn. Er komt een groep midwinterhoornblazers uit Ruurlo. In de oude schuur speelt een fagot-ensemble.

Er worden oliebollen en Nieuwjaars rolletjes gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden o.a. kerststollen gebakken. U kunt zien hoe kerstkaarten worden gemaakt. Deze zijn ook te koop evenals kerststukjes, vogeltaarten en potjes Lebbenbruggehoning.

Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bord snert met roggebrood met spek of een beker chocolademelk zijn er dus genoeg ingrediënten om een gezellige middag te beleven.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven