Vmbo Neede organiseert Event 4 X-mas

NEEDE – Op 19 december organiseren vmbo-leerlingen op het Assink Lyceum aan de Parallelweg 9 in Neede het ‘Assink Event 4 X-mas’. Op deze kerstmarkt bieden leerlingen o.a. zelfgemaakte kerstdecoratie, etenswaren, ICT-spullen en diensten aan. De opbrengst van het event komt ten goede aan de Stichting Kans voor een kind. Het event is van 16.00 tot 20.00 uur.

Aan de Parallelweg zijn de leerlingen van de praktijkrichting Dienstverlening en Producten al een aantal weken enthousiast bezig met de voorbereidingen. Dit resulteert in een assortiment dat niet onderdoet voor een kerstmarkt georganiseerd door professionals. Van warme chocomelk tot fotoshoots, van karate- workshop tot handletteringkaarten. De algemene organisatie en promotie is in handen van leerlingen uit de theoretische leerweg (vmbo-t).

Het event sluit aan bij het onderwijsproject Run je toko, waarbij derdejaarsleerlingen in tweetallen een eigen bedrijf opstarten. Alle facetten van het ondernemen komen aan bod; het maken van een marketingplan, financieel plan en het voorbereiden van een bankgesprek. Na goedkeuring van het ondernemersplan verschaft het Assink lyceum de leerlingen een startkrediet. Eerder dit jaar haalden dezelfde leerlingen het nieuws door toeristische arrangementen te maken voor de regio Achterhoek en Twente.

Het event is gratis te bezoeken. Het is niet mogelijk te pinnen. Parkeren aan de voorzijde van het schoolgebouw.
Het goede doel is gekozen door de leerlingen zelf. Kans voor een Kind biedt aan kinderen die uit Twente die het verdienen de mogelijkheid hun wensen in vervulling te zien gaan.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Vmbo Neede organiseert Event 4 X-mas”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven