Eibergen maakt zich op voor optocht

EIBERGEN – Na alle Nieuwjaarsactiviteiten wordt het al weer tijd om te gaan denken aan het Carnaval 2018. Dit jaar vallen de carnavalsactiviteiten al rond het weekend van 10 en 11 februari. In en rond Eibergen wordt al koortsachtig gebouwd aan de verschillende wagens en andere creaties voor de Eibergse Carnavalsoptocht.

Deze optocht word gehouden op zaterdag 10 februari en vertrekt om 14.11 vanaf de hoek Grotestraat – Laagte. Voor de 47e maal gaat deze optocht van start en zal weer de gebruikelijke route nemen door Eibergen.

De organisatie is in handen van de Stichting Carnaval Eibergen (SCE). Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de site van de stichting: www.stichtingcarnavaleibergen.nl. Op deze site is ook alle benodigde informatie te vinden.

De Stichting (SCE) hoopt opnieuw dank zij vele sponsoren de financiële kant van deze optocht rond te krijgen. Mede dank zij de giften van het publiek welke door de zgn. ‘bedelmonniken’ tijdens de optocht worden ontvangen is het mogelijk om deze optocht te realiseren. Het blijkt dat veel mensen het toch waarderen dat er in Eibergen nog iets op dit gebied in stand wordt gehouden.

Hoewel de eerste aanmeldingen al een tijdje binnen zijn is er nog steeds ruimte om deel te nemen. De laatste jaren zien we het aantal loopgroepen toenemen. Het vergt ook niet al te veel voorbereiding om met een groep van minimaal 5 personen iets uit te denken. Ook kinderen met een zelf ontworpen ontwerp, skelter, wagentje of lopend zijn welkom om mee te doen.

Vooral het onderlinge plezier tijdens de voorbereidingen en de optocht trekt veel deelnemers over de streep. Tevens zijn de groepen met kinderen van verschillende scholen een lust voor het oog en de kinderen hebben veel plezier in het lopen van de optocht.

Deelname is verdeeld over verschillende categorieën n.l.: Praalwagens, loopgroepen en kinderen. Alle deelnemers ontvangen een bedrag als startgeld, daarnaast zijn er verschillende geldprijzen beschikbaar.

De optocht wordt beoordeelt door een vakjury op verschillende criteria:

A:           Keuze van het onderwerp op originaliteit of actualiteit

B:            Uitbeelding van het onderwerp

C:            Demonstratieve waarde

D:           Presentatie

E:            Kwaliteit

F:            Carnavaleske uitbeelding

Naast deze vakjury is er een publieksjury die de wagens beoordeeld voor de extra publieksprijs. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 6 februari 2018 via de site of bij Alie Jansen, Beltrumseweg 10 in Eibergen. Tel. 0545-478615.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven