Aankomende tijd weer vertier in Borculo

BORCULO – De winter is bijna voorbij, dat betekent dat het Borculose evenementenseizoen weer voor de deur staat. De komende maanden worden er tal van interessante en gezellige evenementen gehouden in het sfeervolle Berkelstadje. De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen. De aftrap van het programma is op zondag 6 mei met de Voorjaarsfair, zoals de Bloemenmarkt tegenwoordig wordt genoemd. Deze activiteit is automatisch het startschot voor de Moederdagactie die van 6 tot 13 mei loopt. De Weerkom’n Dagen zijn inmiddels niet meer weg te denken. Het veelzijdige evenement trekt al vele jaren een groot publiek.

Ze staan gepland op 22, 23 en 24 juni. De beproefde formule met muziek en cultuur wordt ondersteund met een foodtruckfestival. Een verrijking van de Weerkom’n Dagen. Er zijn tien verschillende foodtrucks van de partij, zodat er op het gebied van eten en drinken wat te kiezen valt. Boekenliefhebbers waarderen de kleinschalige Boekenmarkt in Borculo. Op 20 juli staat de 25e editie op het programma. Het kan ondanks de populariteit zo maar eens de laatste zijn. De drie commissieleden die de markt al 25 jaar organiseren zijn van plan er na dit jaar mee te stoppen. De Kinderdag, Restantenmarkt, Zompendag, Brookduo Kerkentour, verschillende jongerenevenementen onder de vlag van JEB en activiteiten rond Sinterklaas en Kerst completeren het programma in 2018.

De activiteiten worden georganiseerd door de Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). De SPB doet dat met behulp van veel vrijwilligers inmiddels al ruim dertig jaar. Daarnaast zet het zich in om het Berkelstadje in de toekomst leefbaar te houden. In het bestuur is een wijziging opgetreden. Penningmeester Jan Meilink is na vele jaren trouwe dienst afgetreden, zijn plaats is ingenomen door René Nieuwenhuis.

Programma 2018:
6 mei: Voorjaarsfair (Bloemenmarkt)
6-13 mei: Moederdagactie
22, 23, 24 juni: Weerkomm’n Dagen met Foodtruckfestival
20 juli: Boekenmarkt
25 augustus: Kinderdag
25 augustus: Restantenmarkt
7 oktober: Zompendag
13 december: Brook Duo Kerkentour

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven