Inwoners Borculo kunnen per bus naar Delft

BORCULO – Een roerige tijd was het rond 1776 toen Prins Willem V de Heerlijkheid Borculo kocht.  Holland was afwisselend verwikkeld in oorlogen met Engeland, Pruisen en Frankrijk. Van alle kanten laag onze republiek onder vuur. Voor al die oorlogen had men heel veel paarden nodig, en voor die paarden een stoeterij.  Onder andere in Borculo werd een stoeterij gevestigd. De aankoop van Borculo door Prins Willem V was meteen de link die we nu nog hebben met ons koninklijk huis. Koning Willem-Alexander is immers ook Heer van Borculo.

Na het succes van onze busreis naar Münster heeft de Historische Vereniging Borculo het idee opgevat een busreis naar Delft te organiseren. We brengen deze dag een bezoek aan ‘De Porceleyne Fles’, de fabriek waar het wereldberoemde Delftsblauw wordt gemaakt. Verder bezoeken we de Nieuwe kerk waar Prins Willem V bijgezet is in de koninklijke grafkelder en waar de in Borculo woonachtige Annemieke Punt  een prachtig glas-in-lood raam gemaakt heeft.
De reis is op zaterdag 30 juni 2018. We vertrekken om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad het Timpke aan de Haarloseweg 10 in Borculo en verwachten om 18.00 uur terug te zijn. De kosten bedragen 40 euro per persoon.
Wilt u mee, dan kunt u zich tot 27 mei opgeven door een mail te sturen naar naar [email protected].
Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen waarmee u mee wilt deelnemen aan deze reis.  Bellen mag ook: Alie Huurneman 0545-273543 Let op, er zijn 80 plaatsen dus wees er snel bij!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven