Maar liefst 32 tuinen open voor publiek

EIBERGEN – Maar liefst 32 tuinen opengesteld tijdens het open tuinen weekend in de gemeenten Berkelland, Haaksbergen en omstreken. In de afd. Berkelland / Haaksbergen en omgeving zijn dit jaar maar liefst 32 tuinen opengesteld tijdens het landelijke open tuinen weekend van Groei & Bloei. Het Open Tuinen Weekend (OTW) is dit jaar op 16 en 17 juni. Voor de vierde keer worden de tuinen gepresenteerd in een speciaal OTW boekje. Hierin een kaartje opgenomen waarop u zien waar de tuinen kunt vinden. Daarnaast vindt u op de website www.ziemijntuin.nl alle actuele informatie over de tuinen die meedoen. Soms zijn de tuinen op andere momenten in het seizoen ook heel bijzonder. Denk aan het voorjaar met bollen en bloesem, of in het najaar de grastuinen, met mooie tinten en een volwassen groei. In totaal zijn er 34 tuinen, op wisselende momenten, open.

De tuineigenaren werken belangeloos mee en hebben hun uiterste best gedaan om tuin optimaal aan U te presenteren. De toegang tot de tuinen is dit weekend gratis met uitzondering van de 3 Duitse tuinen in Vreden en de Kruidentuin in Eibergen. U betreedt de tuinen op eigen risico. Het spreekt vanzelf dat de tuineigenaren hun uiterste best doen om de veiligheid van de bezoekers centraal te stellen. Honden zijn niet toegestaan, u begrijpt wel waarom en indien u kinderen meeneemt dan vragen we van u om de nodige toezicht op uw kinderen in acht te nemen. Het gaat natuurlijk niet alleen om de plantjes, maar ook om de veiligheid van uw kinderen.

In sommige tuinen kunt u een verfrissing (koffie, thee, limonade) krijgen. In de tuinomschrijving wordt dit aangegeven. Daarnaast zijn in een aantal tuinen plantjes te koop of kunt u zaden krijgen. Sommige tuinen bieden ook curiosa aan, of een combinatie met kunst in de tuin. Dit kunt u ook vinden in de tuinpresentaties op de site: www.ziemijntuin.nl.

De boekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de VVV’s van Berkelland en Haaksbergen. Wij wensen u veel plezier bij het bezoeken van de tuinen. De tuinen zijn open van 10.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders aangeven. Heeft u nog vragen, bel de coördinator Herman Scharenberg 06-51558865

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven