Zilversmid Dambar in de wereldwinkel

EIBERGEN – Na de zeer succesvolle aanwezigheid van zilversmid Dambar uit Nepal in de Eibergse wereldwinkel twee jaar terug, is hij ook dit jaar weer te gast in de winkel aan de Hagemanstraat en wel op vrijdag 8 juni van 15.00-20.00 uur. Ieder die een handgemaakt, exclusief zilveren sieraad wil, wat ook nog onder fair-trade condities gemaakt wordt, is van harte welkom.

In de Silver-Factory van Dambar werken een aantal jonge mensen, in aantal afhankelijk van de hoeveelheid werk. Veel van de makers zijn, net als Dambar, afkomstig uit de lage kaste groep van de bevolking. In de maatschappij staat deze groep vaak achteraan als het gaat om onderwijs en banen. In de zilverfabriek krijgen ze een baan en een goed salaris.

Ook dit is ongewoon in Nepal. Normaal gesproken krijg je als leerling geen geld, totdat je helemaal geschoold bent. Zijn sieraden zijn met vakmanschap gemaakt en voorzien van het hoogste (Nederlandse) keurmerk. Kijk ook eens op www.dambar-silver.com

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven