Unieke plattelandsmarkt bij Erve Brooks

GELSELAAR – Op 1 en 2 augustus vindt bij pannenkoeken- en museumboerderij Erve Brooks in Gelselaar de jaarlijkse gezinsplattelandsmarkt plaats waar oude gebruiken en ambachten herleven. Er zijn demonstraties van onder andere touw slaan, scharen slijpen en hout zagen, maar ook mandenvlechten. Er wordt mosterd gemaakt en tin gegoten. Daarnaast tonen en verkopen creatieve hobbyisten keramiek en sieraden en is er ambachtelijke jam en honing verkrijgbaar. De markt start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Naast de gebruikelijke gezinsactiviteiten als het ‘blote voeten-pad’ en het ‘avonturenpad’ organiseert de pannenkoeken- en museumboerderij in de maanden juli en augustus iedere woensdag ‘broodjes bakken’. Kinderen kunnen met hun (groot)ouders zelf broodjes draaien in het authentieke ‘bakhuus’ naast de monumentale boerderij. De broodjes mogen uiteraard nadien zelf opgepeuzeld worden. Opgeven is niet nodig. De activiteiten vinden allemaal plaats aan de Broekhuisdijk in Gelselaar. De start- en eindtijden sluiten aan bij de openingstijden van de pannenkoek- en museumboerderij, ma. tot en met zondag van 10.00 tot 19.30 uur.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Unieke plattelandsmarkt bij Erve Brooks”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven