Berkelfestival van start in de Weemhof

BORCULO – In Borculo, nabij de Berkel, is in de Weemhof een tentoonstelling ingericht met het werk van kunstenaar Jan Gerritsen in combinatie met archeologisch materiaal uit Borculo. Kom kijken en zie hoe de wereld rondom Jan Gerritsen veranderde. Jan Gerritsen (1925-2003) heeft tekeningen, aquarellen, gouaches en grafiek gemaakt van zijn omgeving. Door zijn ogen zien we landschappen en stadsbeelden uit Indonesië, Aalten, Borculo en andere delen van Europa. Veel verschillende technieken zijn er te zien maar steeds zie je er de hand van Jan in. Zijn werk is door zijn eigen unieke stijl direct herkenbaar als Jan Gerritsen. De geschiedenis van Borculo staat centraal bij de munten en bijzondere archeologische vondsten van Collin Ernst en Robert Klaverstijn.  Langs oude en nieuwe wegen vonden zij oude, o.a. middeleeuwse, voorwerpen die hun eigen verhaal over Borculo vertellen.

De expositie wordt op 24 augustus om 20:00 uur feestelijk geopend met middeleeuwse muziek van Willem Gerritsen en Inge IJpelaar, ensemble De Blauwe Schuyt.

Met name het wereldlijke repertoire staat in hun belangstelling. De Blauwe Schuyt speelt in Middeleeuwse kostuums en op tientallen instrumenten die herinneren aan die tijd. Het ensemble heeft een keur aan replica’s van historische muziekinstrumenten. https://www.youtube.com/watch?v=bJrwSNrCjzE

Op 25 en 26 augustus  is de Weemhof geopend tussen 12:00 en 17:00 uur. Met wie kom jij tijdens het Berkelfestival genieten  van deze inspirerende tentoonstelling en feestelijke opening?

De exposities zijn van 24 augustus tot 28 oktober 2018 te zien in de Weemhof. Op de website van de Weemhof,  www.deweemhofborculo.nl,  is meer informatie te lezen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven