Thema avond Natuur-inclusieve Landbouw Berkelland

HAARLO – De Partij van de Arbeid Berkelland, nodigt alle geïnteresseerde Berkellanders (en dan met name “de agrariër”) uit voor de thema avond “Natuur-inclusieve Landbouw Berkelland” op 20 september 2018 bij café / restaurant Prinsen Eibergseweg 13 te Haarlo.

Dhr. Raymond Klaassen uit Groningen (bioloog en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen) zal een presentatie verzorgen over de Natuurinclusieve Landbouw. De Provincie Gelderland en het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkelingen hebben hiervoor inmiddels € 600.000,- beschikbaar gesteld.

Vanaf 19.00 uur zal de zaal geopend zijn, voor onderstaand programma.

19.00 uur:       Inloop met koffie of thee.

19.15 uur        Opening door Hans Pelle (gemeenteraadslid PvdA).

19.20 uur        Interactieve presentatie van dhr. Raymond Klaassen (bioloog en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen).

20.30 uur        Weth. Mw. Marijke van Haaren met een presentatie over Vitaal Platteland en de plek van Natuur en Landschap daarin, met daarnaast ontwikkelingsmogelijkheden zowel voor de agrariërs als alle andere inwoners, over Geurbeleid, Kunstmestvrije Achterhoek en RODE (Ruimtelijke Ordening en Duurzame Energieopwekking).

21.00 uur        Dhr. Jan-Luc van Eijk (Projectleider Groen) Presentatie op het ecologische bermbeheer en overige projecten om de biodiversiteit in de Gemeente Berkelland te versterken.

21.30 uur        Afsluiting met nazit.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven