ClipperS Crew Singers in open lucht

EIBERGEN – Op zondagmiddag 16 september organiseren de ClipperS Crew Singers uit Haaksbergen  in het openlucht theater in Eibergen het “ClipperS open air festival”. Naast de “ClipperS Crew Singers” uit Haaksbergen treden  het popkoor “Care for music” uit Eibergen en de vocalgroup “Kaleidoscope” uit Enschede op. Deze drie koren zorgen voor een zeer gevarieerde muzikale middag. Een hapje, een drankje  ontbreken niet. De optredens zijn van 14.00 tot 17.00 uur. Kaarten  zijn te bestellen via de website van de ClipperS Crew Singers: www.clipperscrew.nl . Kinderen onder de 12 jaar hebben vrije toegang. Het in 2011 opgerichte Haaksbergse koor ClipperS Crew heeft zich door de prachtige vierstemmige arrangementen van dirigent Ard Weeink ontwikkeld tot een bijzonder veelzijdig koor met een breed repertoire.

Naast meerstemmige shantyliederen staan er popsongs en klassiek op het repertoire.  Nummers van o.a. The Beatles, The Cats,  Udo Jürgens,  maar ook Dotan, Santiano en het Wolgalied ontbreken  niet. Doordat de oprichter en dirigent Ard Weeink om gezondheidsredenen tijdelijk afwezig is staat het koor de ClipperS Crew Singers gedurende zijn afwezigheid onder deskundige leiding van Henriëtte Eikenaar.

Het popkoor Care for Music bestaat sinds 2005 en heeft als thuisbasis Eibergen. Het koor bestaat uit 45 leden en staat onder leiding van Merel van Eldik, een jonge enthousiaste dirigente die onlangs is afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede.

Tijdens optredens wordt het koor begeleid door een combo en samen brengen ze moderne popsongs ten gehore, zowel Nederlands- als Engelstalig. Het koor brengt haar  liefde voor popmuziek graag over op het publiek, waarbij enthousiasme en plezier voorop staan.

“Kaleidoscope is een zeskoppige vocalgroup – vijf vrouwen en één man – die haar publiek wil verrassen met zelfgeschreven arrangementen van minder bekende nummers. De naam Kaleidoscope komt vanuit de ambitie om muziek ten gehore te brengen die varieert in klankkleur, ritmiek en emotionele beleving. Sinds de start in mei 2016 heeft Kaleidoscope, die afwisselend in Enschede en Amersfoort repeteert, o.a. opgetreden tijdens Amusing in Hengelo en Den Bosch Goes A Capella, en heeft zij eigen concerten gegeven.”

Het zeer gevarieerde programma staat garant voor een gezellige, muzikale middag voor een breed publiek.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven