Museum de Scheper start me lezingen

EIBERGEN – Woensdagavond 26 september om 19.30 u. houdt Museum de Scheper de eerste van een serie lezingen. De herinrichting van het museum staat op de drempel van een volledig nieuwe benadering van de geologie- en de archeologie-collectie. Deze lezing zal daarom gaan over geologie en wel over de bijzondere vondsten uit de Steengroeve van Sibelco in Winterswijk. Jos Lankamp en Herman Winkelhorst vertellen het verhaal van de groeve, de vondsten en de wetenschappelijke publicaties in binnen- en buitenland.

De vondsten van Nothosaurussen, vissen en weekdieren uit het Trias (zo’n 240 miljoen jaar oud) zijn van internationaal belang en vergeleken daarmee vallen geologische vondsten elders in Nederland in het niet. In dat subtropische kustgebied lag ook Eibergen en die omstandigheden spelen in de nieuwe inrichting dan ook een grote rol. Verder zullen de Winterswijkse geologen vast ook over Oligoceen en Mioceen vertellen. Dat Mioceen komt in onze Eibergse geologie-collectie ook terug, vooral van de Needse Berg. En hoe staat het met de plannen voor een bezoekerscentrum bij de Steengroeve?

De laatste woensdag van oktober (31) zal de tweede lezing worden gehouden over archeologie. Daarna volgen meer lezingen. De lezing vindt plaats op 26 september om 19.30 u. in Museum de Scheper, Hagen 24 in Eibergen.
Voor € 7,50 krijgt u koffie, een inspirerend verhaal en boeiende contacten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven