Seniorenmiddag: verhalen en volksdansers

RUURLO – Woensdagmiddag 3 oktober zijn alle senioren uit Ruurlo en omgeving welkom in de Dorpskerk. Het wordt een gezellige middag met leuke verhalen en volksdansen vanuit de Achterhoek en de rest van de wereld.  De feestelijke middag voor senioren maakt deel uit van de Dorpskerk Openingsweken. Wie worden bedoeld met ‘senioren’? Er is geen leeftijdsgrens, niet naar boven en niet naar beneden. Het wordt een gezellige middag voor iedereen die het programma leuk vindt. De organisatoren hopen heel veel mensen ‘op leeftijd’ te mogen verwelkomen. Natuurlijk zijn hun begeleiders ook welkom. Velen hebben de verbouwde Dorpskerk nog niet van binnen gezien. Van buiten zie je het oude vertrouwde beeld van die mooie kerk midden in ons dorp. Als je binnenkomt wacht een verrassing. Bijna niets is meer zoals het was. De banken zijn verdwenen. Er is een grote ruimte ontstaan met een vlakke vloer, waardoor er veel meer vrijheid is om de indeling van de kerk met stoelen en tafels helemaal af te stemmen op wat er in de kerk gaat gebeuren. Je kunt er zelfs volksdansen.

Programma
De deuren van de kerk staan woensdagmiddag open vanaf 13.45 uur. Bezoekers worden verwelkomd met muziek. Irene Venderbosch en Froukje van Eerde spelen quatre mains op de vleugel. De heer J.D.C. baron van Heeckeren van Kell vervolgt het programma met verhalen over vroeger en de relatie tussen de bewoners van het kasteel en de Dorpskerk. Daarna wordt er gedanst. Vrouwen van Nu geven een demonstratie rollatordansen. De Internationale Volksdansgroep De Wisselpas brengt volksdansen uit alle delen van de wereld. De Achterhookse Folkloredansers komen met oude dansen uit onze eigen regio. Tussendoor is er voldoende gelegenheid om met elkaar bij te praten. Meer informatie over het programma staat op www.pknruurlobarchem.nl.

De toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd als tegemoetkoming in de kosten van deze middag. Ken je iemand voor wie deze middag ook leuk kan zijn, maar die niet alleen kan of durft te komen? Kom samen!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven