Leerlingen houden kerstmarkt voor goed doel

EIBERGEN – Na twee successvolle edities organiseren vmbo-leerlingen van het Assink Lyceum in Neede dit jaar opnieuw het ‘Assink Event 4 X-mas’ en wel op 18 december. Speciaal voor het evenement wordt de nieuwe school aan de Parallelweg 9 omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Op deze kerstmarkt bieden leerlingen o.a. zelfgemaakte kerstdecoratie, etenswaren, ICT-spullen en diensten aan. Nieuw dit jaar is de levende kerststal. De opbrengst van het event komt ten goede aan de Stichting4Jason en de Stichting IJzersterk. Het event is van 17.30 tot 21.00 uur.

Aan de Parallelweg zijn de leerlingen van verschillende praktijkrichtingen al een aantal weken enthousiast bezig met de voorbereidingen. Dit resulteert in een assortiment dat niet onderdoet voor een kerstmarkt georganiseerd door professionals. Van warme chocomelk tot fotoshoots, van een gamecompetitie tot kerstdecoraties. De algemene organisatie en promotie is in handen van leerlingen uit de theoretische leerweg (vmbo-t).
Het event sluit aan bij het onderwijsproject Run je toko, waarbij derdejaarsleerlingen van de praktijkrichting Dienstverleging en Producten in tweetallen een eigen bedrijf opstarten. Alle facetten van het ondernemen komen aan bod; het maken van een marketingplan, financieel plan en het voorbereiden van een bankgesprek. Na goedkeuring van het ondernemersplan verschaft het Assink lyceum de leerlingen een startkrediet.

Eerder dit jaar haalden dezelfde leerlingen het nieuws door innovatieve (toeristische) activiteiten aan lokale ondernemers te presenteren. Het event is gratis te bezoeken. Pinnen is mogelijk. Parkeren aan de voorzijde van het schoolgebouw.

Het goede doel is aangedragen en gekozen door de leerlingen zelf. Stichting4Jason is een crowdfunding voor het Needse jongetje Jason dat op achtjarige leeftijd als gevolg van een verkeersongeval een dwarsleasie opliep. Stichting IJzersterk zamelt geld in voor onderzoek naar metabole ziekten, beter bekend onder de naam stofwisselingsziekte, waaraan de uit de regio afkomstige Teun lijdt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven