Stichting Carnaval op zoek naar vrijwilligers

EIBERGEN – Ondanks dat iedereen druk is met de festiviteiten voor de kerst en oud- en nieuw zijn de wagenbouwers al volop bezig met carnaval. Dit geldt ook voor de optochtcommissie, Stichting Carnaval Eibergen, die de plannen voor het komend seizoen weer aan het voorbereiden en uitvoeren zijn. Een uitdaging waar deze stichting tegen aanloopt is het gebrek aan vrijwilligers voor de ondersteuning en begeleidingvan de optocht. Bij deze dan ook een beroep op mensen die hun steun willen geven aan de enige optocht die in Eibergen nog de straat op gaat. In de voorbereidingsfase kunnen de mensen van de huidige stichting het nog wel aan, maar voor de werkzaamheden op de dag zelf is ondersteuning van harte gewsenst.

Om de kwaliteit van de optocht op te krikken worden voor komend jaar de prijzen aanzienlijk verhoogd (winnaar wagens gaat naar € 400,– en winnaar loopgroepen gaat naar € 100,–). De verwachting is dat door deze maatregel de interesse in de Eibergse Carnavalsoptocht gaat toenemen en de kwaliteit van de wagens en de loopgroepen wat wordt opgekrikt.

De website van de SCE staat open en is al voorbereid voor de inschrijvingen voor de optocht van 2019 die op zaterdag 2 maart zal worden gehouden. Tijdstip en route staan op de site aangegeven. Vrijwilligers, die geen specifieke affiniteit met carnaval hebben, maar toch wel iets willen betekenen voor de gemeenschap in Eibergen, zijn uiteraard ook van harte welkom.

Voor nadere informatie of contactgegevens: www.stichtingcarnavaleibergen.nl of 0545-474134

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven