Nieuwe naam voor koor uit Borculo

BORCULO – Het Algemeen Gemengd Koor Borculo heet voortaan Achterhoeks Gemengd Koor Borculo. Voorzitter Renske Mooibroek onthulde – tijdens een feestelijke receptie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum – de nieuwe naam. De A van AGK staat voortaan voor Achterhoeks en niet meer voor Algemeen. Met de nieuwe naam wil het koor uitdragen een koor te zijn van – en voor zangers uit de gehele Achterhoek met als thuisbasis Borculo.
De opkomst voor de receptie was groot. Behalve leden, projectleden en partners luisterden ook wethouder Anjo Bosman en verschillende bestuursleden van collega koren de bijeenkomst met hun felicitaties op.

Het jubileumjaar 2019 zal het hele jaar door met veel muzikale activiteiten worden gevierd. Op 31 maart geeft  het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo, al meer dan 40 jaar o.l.v. Ina Sprick – de Wilde,  een driekorenconcert. Hiervoor heeft het AGK de dit jaar eveneens jubilerende Chr. Gemengde Zangvereniging De Lofstem (50 jaar) en het Borculo’s Mannenkoor (35 jaar) uitgenodigd. Dit concert wordt gehouden in Muziekcentrum Borculo. Tijdens een feestelijk studieweekend wordt met ondersteuning van zangpedagoge Ineke ter Hedde op 16 en 17 maart in Barchem nog intensief gerepeteerd voor het concert op 31 maart.

Op 25 mei neemt het AGK deel aan het evenement Mozart in Zutphen. Dit evenement wordt van 24 t.m. 27 mei in Zutphen gehouden. Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo voert dan in de Walburgiskerk de Missa Brevis uit, één van achttien door Mozart gecomponeerde missen die tijdens het evenement door achttien koren worden uitgevoerd.
In november geeft het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo een feestelijk concert in haar thuishaven Borculo. Het koor zal hierover na de zomervakantie berichten.

Voor december staat in Borculo een klein Kerstconcert in woonzorgcentrum J.W. Andriessen op het programma.
In haar jubileumtoespraak keek voorzitter Renske Mooibroek zowel terug in de tijd als naar de toekomst. Zij benadrukte dat concerten met de juiste stembezetting niet alleen dankzij de vele trouwe leden maar zeker ook dankzij de deelname door projectleden ten uitvoer kunnen worden gebracht. Met name de bassen en tenoren zijn hierbij onmisbaar. Hoewel het koor blij is met de nieuwe en jongere leden die zij het afgelopen jaar heeft mogen begroeten blijft behoefte aan tenoren en bassen bestaan. ”Daarnaast blijft samenwerking met andere koren van belang en hoop ik dat koorzang meer in the picture komt en aantrekkelijker wordt voor een breed publiek”, zo sprak de voorzitter voordat de gezamenlijke toast op het 50 jaar jonge koor werd uitgebracht.

Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo repeteert ’s woensdagsavonds in Het Hof in Borculo. Voor meer informatie: www.agk-borculo.nl of mail naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven