Nieuwjaarsconcert bij ‘De Bargkapel’

HAARLO – De muzikanten, dirigent en zangeres van de Bargkapel blazen, trommelen, zingen en dirigeren het jaar 2019 “open” op het traditionele Nieuwjaarsconcert op zondag 20 januari a.s. De in 1966 uit de Barchemse muziekvereniging “Crescendo” ontstane kapel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een compleet regionaal orkest. Momenteel zijn er nog 4 muzikanten uit Barchem, 4 anderen hebben er wel hun roots, maar zijn inmiddels verhuisd. Vanuit plaatsen uit alle windstreken, Almen, Apeldoorn, Bathmen, Gelselaar, Goor, Haarlo, Harfsen, Neede, Ruurlo, Vorden, Warnsveld, Wichmond en Zutphen, komen de muzikanten naar de repetitieruimte in “De Groene Jager”.

Daar worden met veel enthousiasme nieuwe, maar soms ook oude, nummers ingestudeerd die dan tijdens één van de gemiddeld 10 jaarlijkse concerten en optredens met evenveel enthousiasme voor het publiek worden uitgevoerd. Het gevarieerde repertoire, bestaand uit Egerländer en Böhmische muziek, met af en toe een uitstapje naar andere muziek genres (jazz, James Last, Nederlands) wordt door dit publiek zeer gewaardeerd.

Het nieuwjaarsconcert op 20 januari begint om 11.30 (zaal open 10.30) en vindt plaats in HCR In de Groene Jager in Barchem. Kaarten kunnen gereserveerd worden per e-mail [email protected] of telefonisch bij Gerrit Lievestro 0573-441478 of In de Groene Jager 0573-441201.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven