”Scholen doen mee aan vogeltelling”

EIBERGEN – Op 25,26 en 27 januari wordt wederom de Nationale tuinvogeltelling gehouden. Deze tuinvogeltelling wordt elk jaar georganiseerd door vogelbescherming Nederland en SOVON Vogelonderzoek Nederland. Iedereen kan aan deze telling meedoen door een half uur lang vogels te tellen in de tuin of vanaf het balkon. De resultaten kunnen worden doorgegeven op de website www.tuinvogeltelling.nl.  We zijn benieuwd op welke plaats de merel zal eindigden, in 2018 kelderde de merel plotseling naar de vijfde plaats, in de jaren daarvoor stond hij steevast op plaats 3. In 2016 kwam het Usutu-virus in Nederland, dat sommige vogels ziek maakt, met name merels worden getroffen. Of dit de oorzaak is van de daling is niet met zekerheid vast te stellen.

Ook kinderen worden gestimuleerd mee te doen aan de Nationale Tuinvogeltelling voor scholen. Vogelwerkgroep Berkelland heeft bij alle scholen flyers en posters rondgebracht waarop de vogels duidelijk zijn te herkennen. De scholen kunnen gedurende de hele week meedoen aan de tuinvogeltelling, de resultaten kunnen worden ingevoerd vanaf vrijdag 26 januari.

De resultaten zijn voor iedereen zichtbaar op www.tuinvogeltelling.nl. U telt toch ook mee?

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven