Verenigingsbureau2B loopt heel goed

EIBERGEN – Ze zijn nu een jaar aan de gang in Berkelland en helpen inmiddels een heel aantal verenigingen: Raldy Blankvoort, Moniek Breukers en Diane Kuenen ondersteunen clubs en verenigingen onder de naam Verenigingsbureau2B  bij de meest uiteenlopende administratieve taken.  Alle drie vrouwen hebben hun strepen behaald in het Berkellandse vrijwilligerswerk en staan op administratief gebied hun mannetje. Verenigingen kunnen bij ze terecht voor advies, de financiële administratie, voor subsidieaanvragen, voor jaarafrekeningen, loonadministratie, verzekeringszaken en wat er al niet meer komt kijken aan administratie bij verenigingen. ‘Voetbaltraining kan ik niet geven, maar ik help graag. Daarom bied ik mijn expertise op dit gebied via Verenigingsbureau2B aan’, aldus eigenaresse Blankvoort.  Liefde voor het verenigingsleven en een gezonde dosis ondernemerszin brachten haar ertoe om in 2017 te starten met Verenigingsbureau2B. 

Als verenigingsmens pur sang -al dertig jaar verzorgt ze o.a. de ledenadministratie bij volleybalvereniging Boomerang- zag Blankvoort om zich heen hoe steeds meer (sport)clubs moeite hebben vrijwilligers te vinden voor bestuursfuncties. Daarbij eist het werk van bijvoorbeeld penningmeester inhoudelijk steeds meer administratieve vaardigheden en softwareprogramma’s . Kunde en programma’s waarover Blankvoort beschikt vanuit haar bedrijf Blankvoort Administratie.

Toen vanuit de gemeente Berkelland de stekker uit het gesubsidieerde ondersteuningsbureau Club Vooruit werd getrokken, besloot Blankvoort de stoute schoenen aan te trekken en zelfstandig een soortgelijke onderneming op te richten. Ze benaderde Breukers en Kuenen, bekenden uit het vak met dezelfde passie  voor het verenigingswerk en dezelfde expertise. Beiden zijn net als Blankvoort werkzaam op gebied van administratief werk.

‘We beschikken allen over de benodigde programma’s en werken vanuit huis. Er is dus geen pand wat we hoeven te huren. Daardoor kunnen we onze tarieven zeer laag  houden. Dat moet ook, want verenigingen hebben vaak geen mogelijkheden om dure administrateurs in te huren’, aldus Blankvoort. Bij Verenigingsbureau2B vindt voorafgaand aan de samenwerking een verkennend gesprek plaats. ‘Soms kunnen we verenigingen een of meerdere seizoenen lang ondersteunen. Bijvoorbeeld bij terugkerende werkzaamheden, zoals bij loonadministratie. Maar het is ook mogelijk om eenmalige opdrachten door ons te laten uitvoeren. Dank aan subsidieaanvragen.’

Verenigingen en clubs die gebruik willen maken van de ondersteuning van Vereniging2B kunnen bellen met R. Blankvoort tel. 0651949236, mailen naar [email protected] of surfen naar www.verenigingsbureau2b.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven