Nederlands-Duitse expositie in bibliotheek

EIBERGEN – Op 20 februari opent in de bibliotheek van Eibergen een bijzondere expositie: kringloopkunst gemaakt door Nederlandse en Duitse scholieren en migranten. Scholieren van het Assink lyceum uit Neede en de Kreuzschule uit Heek maakten kunst van voorwerpen die ze kochten in een kringloopwinkel. Thema van dit project is de betekenis van het woord ‘Heimat’ Daarom kochten de Nederlandse kinderen in Duitsland een voorwerp dat hen deed denken aan ‘thuis’. De Duitse kinderen bezochten een Nederlandse kringloopwinkel.

In de les combineerden de scholieren hun voorwerp met een eigen foto, tekening of schilderij. Enkele migranten maakten een werk dat een band heeft met hun vaderland. De ruim 30 kunstwerken zijn van 20 februari tot en met 8 maart te zien in de bibliotheek van Eibergen. De expositie wordt 20 februari om 14.00 uur officieel geopend. U bent daarbij van harte welkom. In april of mei zal de expositie ook op een locatie in Duitsland te zien zijn.

Het project “HEIMATKUNST & KULTOUR” kwam tot stand met subsidie van de Euregio in het kader van TaNDem (grensoverschrijdend kunst- en cultuurproject). De kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van kunstenaars Rob Chevallier en Ines Ambaum.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven