IVN houdt avond over de koekoek

GEESTEREN – Iedereen weet hoe de koekoek zijn jongen groot laat brengen. De koekoeksstand gaat echter achteruit. Ook hier in de Achterhoek. Wat is daaraan te doen? En is er nog tijd? Natuurorganisatie IVN organiseert hierover een avond. Maar het gaat over meer. Minder bekend is namelijk de rol van de koekoek in de oude mythen en de sagen. Hoe keek bijvoorbeeld de Griekse filosoof Aristoteles zo´n 350 jaar voor Christus tegen de koekoek aan. En wat vonden ornithologen door de eeuwen heen van zijn gedrag? Nu vinden we hun manier van kijken naar de levenswijze van de koekoek heel bijzonder. Ooit was dat gewoon.

Kevin Collins is in het dagelijks leven docent bij hogeschool Saxion in Enschede.  Sinds zijn natuurgidsenopleiding heeft hij zich daarnaast verdiept in vleermuizen, uilen, dassen en de koekoek. De oude volksverhalen hebben zijn bijzondere interesse. Op dinsdag 23 april vertelt hij ook hierover bij  het IVN, afdeling noord-midden Achterhoek. Niet leden zijn van harte welkom. Zij betalen 3 euro entree.

De avond vindt plaats bij De Melktap in Geesteren, Nettelhorsterweg 21, aanvang 19.30 uur. Inlichtingen: Alie Arfman, tel. 0573-254396.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven