Jimmy’s Neede opent 10 mei deuren

NEEDE – Jongeren helpen elkaar met elk idee, elke droom, elke vraag of probleem. Dat is de essentie van Jimmy’s, een plek van en voor jongeren in Berkelland. Na Borculo start op 10 mei ook aan de Bergstraat 10 in Neede een Jimmy’s.

Voor en door jongeren, met professionals

Jimmy’s is een methodiek waar jongeren tussen de 12 en 27 jaar er voor elkaar zijn. Om samen events te organiseren of om samen op zoek te gaan naar het antwoord op allerlei vragen. De jongerenwerker coacht hen en laat het eigenaarschap bij de jongeren. Daarbij worden zij waar nodig ondersteund door betrokken professionals en andere volwassenen die de jongeren een stap verder kunnen helpen in de realisatie van die plannen of uitdagingen. Het is een basisvoorziening voor talentontwikkeling, informatievoorziening en vroegsignalering en een laagdrempelige toegang tot hulp.

Wethouder Marijke van Haaren: “Jimmy’s in Neede is niet nieuw. Er was al een grote groep Jimmy’s actief die bijvoorbeeld meehielp bij de lokale Veiligheidsdag van het Vlearmoesplein, activiteiten verzorgde tijdens Zomertoer in Neede en regelmatig kookt voor inwoners. Wat alleen nog ontbrak, was een eigen plek waar ook andere jongeren uit Neede hun weg naar weten te vinden. Nu die eigen plek er is, kan Jimmy’s écht laten zien van welke meerwaarde zij is. Voor heel Neede!” 

Afspraken met de buurt
Op het moment dat bekend werd dat aan de Bergstraat in Neede een Jimmy’s zou komen, hebben buurtbewoners hun zorgen geuit. Deze zorgen richtten zich met name op uitbreiding van bestaande (geluids)overlast, toenemende parkeerdruk en de veiligheid van het pand. In meerdere gesprekken hebben Jimmy’s en buurtbewoners met elkaar afspraken gemaakt om deze zorgen zoveel mogelijk weg te nemen. Voor de zomer komen zij weer bij elkaar om te kijken hoe het gaat.

Jimmy’s in Neede

De afgelopen tijd is er flink geklust aan de Bergstraat 10. Jongeren uit Neede, maar ook oudere inwoners uit Neede hebben de handen uit de mouwen gestoken om er iets moois van te maken. Vanaf 10 mei is de locatie officieel ‘Jimmy-ready’. Dit betekent dat jongeren vanaf die datum op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 14 en 20.00 uur van harte welkom zijn om langs te komen voor een praatje, ideeën te sparren of huiswerk te maken.  Activiteiten worden aangekondigd via de Facebookpagina: jimmy’s berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven