Leren koken in Borculose bibliotheek

BORCULO – Vanaf 13 mei start de cursus ‘Gezond koken binnen je budget’ in het Hof in Borculo. Ken je iemand die het leuk vindt om te leren koken en die ook graag ondersteuning krijgt op het gebied van basis-vaardigheden als taal en rekenen? Vertel hem of haar dan over deze gratis bijeenkomsten.

Cursus
‘Gezond koken binnen je budget’ is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt. De gerechten die gemaakt worden passen in een gezonde leefstijl, dus er wordt rekening gehouden met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-12 deelnemers.
  • De cursus duurt 9 weken en bevat 9 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur.
  • De cursus begint met een oriëntatieavond op maandag 13 mei, om 18.00 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden
Aanmelden voor deze smakelijke en leerzame cursus verloopt via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Na aanmelding zal er contact gelegd worden met de kandidaat-deelnemer voor een uitgebreider gesprek.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven