Nieuw zangkoor Ruurlo 18 april te zien

RUURLO – Het dorp Ruurlo is een nieuw ‘koor’ rijker. De bakermat is de KunstKring Ruurlo. Daar startte ongeveer anderhalf jaar geleden de zangcursus ‘Zingen met Ziel en Zaligheid’. Dat bleek een schot in de roos. Zoals zo vaak werd begonnen met enkele cursisten, maar succes spreekt voor zichzelf en de aanwas verliep daardoor vanzelf. Het enthousiasme voor het samen zingen o.l.v. docent Yvon Taken was groot en dat leidde tot het spontane idee een heuse uitvoering te geven.  Er werd keihard gerepeteerd en nu is het zover: de zanggroep debuteert met het ‘Concert in een notendop’ op donderdag 18 april om 13.30 uur in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5. De toegang is gratis. Koffie/thee € 1,50.

‘In de ogen zien wij de ziel – In de stem horen wij de ziel’ is een oude wijsheid. Zingen is een van meest dynamische manieren om onszelf uit te drukken, in gezamenlijkheid aan een lied werken en dit uitvoeren is een van de krachtigste vormen om je geraakt en opgenomen te voelen. Yvon Taken wil met haar muzikale inbreng, haar ervaringen en haar kennis de cursisten meenemen in dit boeiende proces van jezelf laten horen, maar vooral ook laten ervaren hoe verrijkend en plezierig het is om samen te zingen! Aan bod komen onderwerpen als stemgebruik, stemontwikkeling, stemexpressie, stembeleving en stemsamenwerking.

Heel spontaan borrelde er een idee op, dat enthousiast door alle cursisten werd begroet: ‘Laten we een echt koor vormen!’ Dat enthousiasme sloeg over, zodat de zanggroep momenteel 24 mannen en vrouwen telt uit Ruurlo en wijde omgeving. En van het één komt het ander: dan wil je ook laten weten, laten horen waartoe je na betrekkelijk korte tijd in staat bent. Je wilt publiek! Je wilt op de planken! Niet als koor, maar als zanggroep. Niet per sé direct voor een volle zaal. Eerst maar eens voor familie, vrienden en andere belangstellenden. Geen avondvullend programma. Nee, eerst bescheiden. Een concert in een notendop.

Voor meer informatie en aanmelden: [email protected] of Lieneke Tanis, 06-51609497; zie ook de website van de KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven