Wandelclinic ‘wandel voor meer lucht’

EIBERGEN – In mei start het programma ‘Wandel voor meer Lucht’, een laagdrempelige wandelclinic voor longpatiënten uit de Achterhoek. De wandelclinic is een initiatief van fysiotherapeut Ab Nijman, de Sport Federatie Berkelland en Atletiekvereniging ASV.

De wandelclinic is speciaal voor mensen met een beperkte longfunctie, die aan hun gezondheid willen werken door het verkrijgen van meer loopconditie en weer vaker te gaan lopen.  Vaak is het reguliere beweegaanbod niet voldoende aangepast waardoor longpatiënten niet met een wandelgroep mee kunnen doen. Gedurende 12 weken gaan deelnemers onder begeleiding van longfysiotherapeut Ab Nijman en een wandeltrainer van ASV werken aan de loopconditie. Samen wandelen stimuleert en motiveert om ook dagelijks meer in beweging te komen en naar buiten te gaan.  Het programma is zo ingedeeld dat het geschikt is voor lopers van verschillende niveaus. Plezier beleven aan bewegen in de buitenlucht staat voorop en niet de prestatie. Partners mogen ook meewandelen. De trainingen vinden plaats op en rond het terrein van ASV.  In de training wordt o.a. ook  spierkracht, coördinatie en lenigheid geoefend en krijgt men tips over bv loophouding, schoeisel en kleding, omgaan met verschillende weersomstandigheden en een vitale leefstijl.

Na afloop van de clinic kunnen deelnemers bij ASV wekelijks blijven wandelen onder begeleiding van een wandelcoach. Op woensdag 8 mei om 09.30 uur is er een introductiebijeenkomst waar een korte uitleg wordt gegeven over het programma . De eerste training is op woensdag 29 mei van 09.30 – 11.00 uur en start op de atletiekbaan van ASV, Rietmolenseweg 5f Eibergen. Vervolgens wandelen we iedere woensdag van 29 mei t/m 10 juli en van 4 sept t/m 2 okt. Kosten zijn €50,- per deelnemer voor de gehele clinic, partners wandelen mee voor €10,00 per persoon.

Aanmelden? Mail naar: [email protected] of bel de SFB: 0545- 476727. Hier kunt u ook terecht voor vragen of meer informatie. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 mei.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven