Berkellanders klagen: Over volle PMD containers

BERKELLAND – De PMD containers blijven de inwoners van onze gemeente bezig houden. Voor de de containers er überhaupt waren was er al grote discussie in de Berkellandse politiek of er wel zoveel geld uitgegeven moest worden voor de containers. Inmiddels hebben alle huishoudens een container ontvangen. Bij het verdelen van de containers ging er ook al van alles mis. Containers werden te laat bezorgt en sommige straten werden zelfs helemaal over geslagen. Toen ze eenmaal netjes allemaal op hun plek stonden kwam er verwarring over de lediging. De PMD containers werden al eind juni verdeeld, maar kunnen pas vanaf eind juli worden geboden. In de tussen tijd werden de al om bekende PMD zakken nog opgehaald. Toch zagen we al veel PMD containers aan de weg staan op het moment dat de zakken nog werden opgehaald. De zakken zijn inmiddels definitief verledentijd, komende week kan de PMD container aan de weg gezet worden. Echter zien we nu Berkellanders die foto’s plaatsen op social media van hun over volle PMD container. Volgens hun is de container te klein om het gespaarde plastic van een maand in te kunnen doen. Welke ervaring heeft u? Is uw PMD container ook te klein? 

Deel dit artikel:

43 gedachten over “Berkellanders klagen: Over volle PMD containers”

 1. Sonja ten haken

  4 weken is echt te lang voor het legen van de container.
  We hadden nu de eerste keer dat hij geleegd werdt, 3 weken i.p.v om de 4 weken de container al prop vol en dan moet er nog van 1 week bij in, dat gaat niet lukken.
  Waar willen jullie dat we het laten, plastic zakken erbij zetten, tot maar in de andere containets of gewoon in de natuur zetten!!
  Oplossing: gewoon om de 2 weken legen!!!

 2. Onze container is ook al vol, na veel aanstampen.
  Er is tegenwoordig nu eenmaal veel plastic verpakkingen, probeer het wel tot het minimum te beperken maar ja.
  Legen om de 3 weken is een betere optie denk ik ipv 4 weken,
  De grijze container is prima om de 4 weken, die is gelukkig niet overvol.

 3. De plastic container is veel te klein voor een huishouden van 5 personen wanneer deze slechts 1 keer per maand geleegd wordt. Bovendien gaat de boel erg stinken. Om de 2 weken legen is volgens ons een betere oplossing.

 4. Mijn container is over vol en het meeste plastic wandelt al weg van de maden omdat er vlees bakjes in liggen. En ja, die spoel ik wel af. Wij hebben een huishouden van 7. Vies stink ding. Gewoon 1x per 14 dagen aub.

 5. Mee eens, 1x in de 4 weken is echt te weinig. Die van ons zit inmiddels ook alweer propvol.

  Om de 2 weken legen is echt wel nodig.

 6. Wij vinden 4 weken ook veel te lang voor het legen van de pmd container. Hebben een groot gezin en willen graag mee werken aan afvalscheiden maar dat gaat zo niet lukken ik ben er ook voor dat de container om de 2 weken geledigd wordt.

 7. Marco Nijenhuis

  Het is niet te doen voor 4 weken.heb de gemeente al geappt krijg je als antwoord worden geen extra containers verstrekt alles maar kleiner maken
  Denk dat er binnenkort veel in of de grijze of de groene containers zit of in de berm langs de weg.

 8. Anja te Giffel

  Binnen 2-3 weken is de container vol met plastic en vliegen/maden. 4 weken is te lang ook voor de andere containers trouwens.

 9. Graag om de 2 weken legen!! Zo gaat het in gemeente Haaksbergen ook, het is niet te doen anders hoe vol deze is..

 10. Zouden we een compensatie van de afvalstoffenheffing krijgen over de 2e helft van het jaar? ? PMD-afval wordt immers ook minder vaak opgehaald vanaf 1 juli. Ik denk net als Marco dat er nu veel afval in de verkeerde bak gaat verdwijnen, weg herbruikbare grondstoffen. Zo wordt het doel om in 2020 minder restafval per inwoner te hebben nog niet gehaald. Gemeente Berkelland gewoon iedere 2 weken legen die verschrikkelijk PMD-bak, wat was er mis met de plastic zakken?

 11. Ook wij redden het niet met 4 weken, wat er niet inpast dan maar IN de grijze doen. Lijkt me toch niet de bedoeling?

 12. Hermien Dave

  Veel te klein , overvol , die container. Legen om de 2 weken zou veel beter zijn . !!!!!!!

  Hermien Dave

 13. Ook wij kunnen geen 4 weken met de container doen. Die van ons is ook al overvol

 14. Gerrie Brouwer

  Helemaal mee eens 4 weken is echt te lang nu moet de rest vh plastic toch nog in de grijze container dat kan niet de bedoeling zijn.

 15. Ook hier redden we het niet. 4 weken is te lang! Waarom niet net als met de zakken iedere 2 weken?

 16. Berdien Radstake

  Hier ook helemaal vol 1 x per maand legen is te weinig kan niet de bedoeling zijn dat wat te veel is in de grijze container beland

 17. Bij ons ook met 2 weken vol, om de 2 weken legen, anders gaat het in de grijze container.

 18. Kan alle reactie alleen maar onderschrijven.
  Bak zit hier al een week overvol.

 19. 4 weken is véél te lang voor een gezin van 5. Komt de grijze container ook weer vol als dit zo blijft. Dus…wat willen we nu eigenlijk!!!!!

 20. Nicolien Batist

  De container is hier met 3 weken stampvol. Wat te doen met het overige plastic ?. Beter om de 2 weken legen dan kan het deksel dicht blijven en voorkom je allerlei vliegen.

 21. Na twee weken zag ik al dat het niet ging lukken om hier 6 weken mee te doen. Gebeld met de gemeente. Nee we gaan hem extra liggen meneer. Uit hoeveel personen bestaat uw gezin. Uit 4 mevrouw. Oh dat heb ik ook meneer. Dat moet zeker lukken meneer. Conclusie op dat moment ik ben gek en doe iets duidelijk niet goed. Heb al 2 zakken vol en moeten nog tot vrijdag. Om de 2 of 3 weken is beter

 22. Wij zijn een gezin van 5 personen.
  Ook bij ons is de container te klein.
  Ik heb nu al 2 zakken er los op liggen .
  Trekt weer ongedierte aan.
  Zeker met deze warme dagen is dat niet te doen.

 23. Hier alles geplet, maar dan nog kan de deksel niet dicht! Het pletten kost ook te veel tijd. Dat gaan de mensen niet doen, dus zal het ergens anders terecht komen waar je het niet wilt hebben!

 24. Vol valt mee, stinken doet het wel! En om nou alles af te moeten spoelen met drinkwater waar we al zuinig aan mee moeten doen…
  Groen en plastic gewoon alle 2 weken ophalen, zou ik zeggen.

 25. Graag legen om de twee weken. Vier weken gaat echt niet lukken mits we er zakken ernaast mogen zetten!

 26. De container bij ons is met 2 a 3 weken vol! Als je echt alles wil sorteren dan moeten de containers vaker geleegd worden….en die geur die er van af komt……bah bah bah zelfs met spelen van het plastic…jakkes

 27. Wij hadden ook gebeld met de gemeente om te zeggen dat het niet lukt 1 keer in de 4 weken container legen .vervolgens vroeg de mevr uit hoeveel pers het huishouden bestond mijn man antwoorde 4 personen . Het antwoord van haar was moest makkelijk kunnen 1 keer in de 4 weken want haar gezin bestond ook uit 4 personen

 28. Om de 4 weken ledigen is veel te weinig container zit bom vol ondanks dat we de plastic bakjes afspoelen krijg je stank zeker met de hitte van aankomende week. We moeten alles scheiden niks mis mee maar regel het dan ook goed gemeente.

 29. Om de 2 weken gaat wel.
  4 weken echt niet.
  Wel fijn dat we nu een container hebben.

 30. Bij ons ook al meer dan vol en we moeten nog ruim een week. Niet te doen, overige plastic maar bij het restafval doen dan? Lijkt me ook niet de bedoeling.

 31. Onze container is overvol. Dit na twee weken. Als je wilt dat mensen serieus plastic scheiden. Dat moet je als gemeente ook zorgen dat mensen geen overlast krijgen in hun tuin. Drie containers in onze kleine tuin is al geen pretje. Maar een overvolle stinkende containers gaat echt te ver. Je zou bijna je grijze container erbij gaan gebruiken

 32. Nou echt wel. We hebben een groot gezin, inwonende ouderen met medisch afval. Wil je alles netjes scheiden word je het niet kwijt…. als je met de gemeente belt moet je maar zien hoe je het doet, gewoon belachelijk .
  Ik hoef geen groen container, wil graag een extra PMD helaas niet mogelijk.
  Ben benieuwd hoe snel er eens actie komt. Zal wel weer een paar jaar overheen gaan.

 33. Monique Tetteroo

  Graag elke 2 weken legen!!! Of moet het dan weer in de grijze container??!!….

 34. Wij hebben nog niet eens een container gekregen!
  Contact gehad met de gemeente, dat komt…
  Niet dus.
  Wij zullen dus de zakken gewoon aan de weg blijven leggen.

 35. Hier ook al een volle bak en ja ook zoveel mogelijk ingedrukt en klein gemaakt. Laat de gemeente de volgende keer ook denken aan kleinere tuinen..bij veel huizen staat nu zo’n mooie oranje bak in de voortuin, want achterthuis wil je zo’n ding met deze warmte ook niet hebben staan.

 36. waarom lukt het in oost gelre dan wel? en in berkeland niet.het moet gewoon ff wennen.

 37. Ik vind het tijd worden dat de gemeente eens beter gaat onderzoeken of een idee haalbaar is voordat het wordt uitgevoerd. Als er eerst goed was bekeken hoeveel zakken er per huishouden gemiddeld in de twee weken aan straat werd gezet, kon een kind uitrekenen dat 1 lediging in de 4 weken ruim onvoldoende is. Conclusie, elke twee weken ledigen! Daar betalen we ook afvalstoffenheffing voor!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven