Inbraak Borculo, buren horen de inbrekers

BORCULO – Veel Berkellanders genieten op dit moment van hun vakantie. Dat betekend voor iedereen even heerlijk uitrusten en lekker rustig aan doen. Inbrekers maken echter gebruik van de afwezigheid van veel Berkellanders. De politie heeft al campagne gevoerd om mensen tips te geven om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Zo is het verstandig je huis er zoveel mogelijk “bewoond” te laten uit zien. Laat post weghalen door je buren of een kennis, zorg dat de buiten verlichting doet, roep niet op social media dat je op vakantie bent en laat buren een oogje in het zeil houden.

Bij die laatste tip ging het afgelopen nacht in Borculo mis. Dat is te lezen op de twitter pagina van de Borculose wijkagent Geertjan Sloots. “Afgelopen nacht hoort men glasgerinkel, maar men belt niet met de politie. Vanmorgen bleek er te zijn ingebroken bij de buren” zo tweet Sloots. Hij doet nogmaals een beroep op alles inwoners: “Bel bij verdachte situaties altijd 112, met uw hulp kan mogelijk een inbraak worden voorkomen”

Hieronder alle tips van de politie nogmaals op een rijtje:  

Zeg niet dat je niet thuis bent
Zet niet op je voicemail dat je niet thuis bent. Dat geldt ook voor social media. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.

Zorg voor een bewoond uitziend huis
Zorg dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.

Laat geen post liggen
Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur vormen. Deze stapels zie je goed liggen, vooral door een voordeur met glas.

Sluit goed af
Zorg dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering.

Zorg voor zichtbaarheid
Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.

Vraag de buren om hulp
Heb je een oprit? Laat de buren af en toe hun auto daar parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Vraag de buurt om hulp
Vertel de buren dat je niet thuis bent zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

Berg kostbare spullen op
Zorg dat ze uit het zicht zijn. Laat dus je iPad niet op tafel liggen.

Stel je buitenlamp in op beweging
Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

Maak een whatsappgroep met de buren
Door elkaar op de hoogte te houden en dat met een bord in de wijk zichtbaar te maken, schrik je inbrekers af.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven