Met de auto, trekker of fiets naar de bios

NEEDE – Het Trekkertrek-kindje van Jong Gelre Neede is inmiddels 25 jaar oud: een succesformule die nog steeds op een breed draagvlak mag rekenen onder deelnemers en bezoekers, zo bleek ook afgelopen 13 juli. Een ander evenement van de plattelandsjongerenorganisatie is pas aan zijn vierde editie toe, maar is ook veelbelovend: de AutoKino. Dit jaar op zaterdag 10 augustus. Jong Gelre Neede dankt het idee van de AutoKino aan Dennie Christian. Hij zong in 1978 over “AutoKino Samstag um halb Zehn….” Dat leek de club wel wat: vanuit de auto – “of vanaf de trekker, we zijn tenslotte Jong Gelre” – een filmpje kijken op een sfeervolle buitenlocatie. De bezoekers komen op 10 augustus met hun eigen voertuig en het geluid horen zij via hun eigen radio. De film die wordt gedraaid blijft een verrassing, en eigenlijk kunnen de bezoekers zelf kiezen. Bij binnenkomst op de rode loper krijgen zij drie keuzes gepresenteerd. De film met de meeste stemmen wordt gedraaid op een groot opblaasbaar scherm van zestien bij acht meter. Tijdens de film zijn hapjes en drankjes te bestellen, die bij het portier worden uitgeserveerd. Voor het meest ludieke voertuig is een leuke prijs bedacht.

Sfeervolle locatie
Na drie jaar heeft Jong Gelre besloten de AutoKino een serieuze toekomst te gunnen. Elk jaar groeit het aantal voertuigen. De locatie is inmiddels verhuisd van een industrieterrein naar een evenemententerrein in Noordijk. Beide locaties hebben hun charme, maar In Noordijk zitten de bezoekers tussen de hoge bomen, met fluitende vogeltjes in de avond. Het aanwezige licht zorgt voor een geweldige weerspiegeling op het groene bladerdak. Vorig jaar zorgde dat voor een prachtige beleving. Deze unieke en sfeervolle belevenis verdiende in ieder geval een eigen huisstijl, besloot het bestuur. Hiervoor werd de Needse ontwerper Sander Hogemans ingeschakeld. Jong Gelre Neede is meer dan blij met het resultaat en AutoKino is nu te herkennen aan de neon roze en blauwe letters op een zwarte achtergrond.

Onder de 18
AutoKino is in eerste instantie bedacht voor bezoekers met een gemotoriseerd voertuig. Maar Jong Gelre wil ook de jongeren onder de 18 jaar de gelegenheid geven om gezellig mee te kijken. Zij zijn welkom op de fiets om de film vanuit de ‘pinkenweide’ bekijken. Een kaartje kost voor hen slechts 7,50 euro en is ’s avonds gewoon aan de kassa te koop. AutoKino is te bezoeken op het PiNo-terrein aan de Schoolweg 4 in Noordijk. Inrijden vanaf 20.30 uur, start film om 21.30 uur. Voorverkoop via onderstaande website of Tabakorie Rona, Bakkerij Stroet (Neede) en café Prinsen (Haarlo). Kaarten voor een auto met twee personen kosten in de voorverkoop 20 euro en aan de kassa 25 euro. Extra passagiers 5 euro p.p. aan de kassa. Meer informatie op de Facebook-pagina AutoKino 2019 en bij Ellen Welmerink, tel. 06-12763180 en e-mail [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven